Η μητέρα μας η βαρύτητα

Μια προσπάθεια κατανόησης της θεωρίας της βαρύτητας του Einstein
Συγγραφέας : Κριμιζής - Τσατσούλης Χρήστος
Εκδότης : Γαβριηλίδης
Έτος έκδοσης : 2013
ISBN : 978-960-336-985-1
Σελίδες : 580
Σχήμα : 24x17
Κατηγορίες : Φυσική Θεωρία των κβάντα Φυσική - Σπουδή και διδασκαλία (Ανώτατη)

26.50 € 18.29 €




Στις μέρες μας είναι πολύς ο θόρυβος για το `σωματίδιο` ή και `πεδίο` του Higgs και τα σχετικά πειράματα στο CERN.
Το πεδίο του Higgs φαίνεται ότι είναι η αιτία που μερικά σωματίδια αποκτούν μάζα και η μάζα είναι αναγκαία για την δημιουργία της ζωής. Αυτός είναι και ο λόγος που μερικοί το αποκάλεσαν και `Το σωματίδιο του Θεού`. Όμως για να δημιουργηθούν οι αστέρες οι πλανήτες και γενικά ο Κόσμος απαραίτητη είναι και η βαρύτητα η οποία ως καλή μητέρα συμμαζεύει την ύλη και την ενέργεια και δημιουργεί τις συνθήκες για την αρχή της ζωής. Η περιπέτεια του ανθρώπου για να κατανοήσει την βαρύτητα κορυφώνεται με την θεωρία της σχετικότητας του Einstein η οποία ανατρέπει την καθιερωμένη θεωρία της παγκόσμιας έλξης του Νεύτωνα όπου η βαρύτητα εθεωρείτο απλά, μια δύναμης.
Αυτή την ιστορία θα προσπαθήσουμε να κατανοήσουμε σε αυτό το βιβλίο, όπου τελικά αποδεικνύεται ότι η βαρύτητα δεν είναι δύναμης.
Το βιβλίο απευθύνεται σε νέους αλλά και σε λιγότερο νέους με κλίση και ενδιαφέρον για τις φυσικές επιστήμες που έχουν την διάθεση να αντιληφθούν την ομορφιά αυτής της θεωρίας και όχι μόνο. Για το πρώτο μέρος της ειδικής θεωρίας της σχετικότητας αλλά και για την εισαγωγή στην γενική σχετικότητα δεν χρειάζονται πολλά μαθηματικά. Οι γνώσεις του λυκείου είναι αρκετές. Όλα τα απαραίτητα μαθηματικά εργαλεία και οι απαραίτητοι φυσικοί νόμοι επεξηγούνται σε μια πολυεπίπεδη προσέγγιση.







e-mail Facebook Twitter