Η παράξενη υπόθεση του δρος Τζέκυλ και του κου Χάιντ. Η Τζάνετ η σβερκοτσακισμένη


Συγγραφέας : Stevenson, Robert Louis, 1850-1894
Μεταφραστής : Καλοπίσης, Θεόδωρος
Επιμελητής : Καλοπίσης, Θεόδωρος
Εκδότης : Αίολος
Έτος έκδοσης : 2003
ISBN : 978-960-521-048-9
Σελίδες : 166
Σχήμα : 21x14
Κατηγορίες : Σκοτσέζικη πεζογραφία - Μυθιστόρημα Σκοτσέζικη πεζογραφία - Διήγημα Φανταστική λογοτεχνία Λογοτεχνία τρόμου
Σειρά : Ξένη Λογοτεχνία

13.25 € 9.28 €




Το κλασικό αριστούργημα που καταδεικνύει τη διφυή φύση της ανθρώπινης ψυχής. Το καλό και το κακό αδιάσπαστα συνενωμένα, η επιστημονική γνώση και τα αβυσσαλέα πάθη, που οδηγούν τον άνθρωπο, άλλοτε στα ύψη εκπληκτικών τεχνολογικών ανακαλύψεων κι άλλοτε στα πιο φρικτά εγκλήματα.

Ο Ρόμπερτ Λούις Στήβενσον (Robert Louis Stevenson) γεννήθηκε στο Εδιμβούργο στις 13 Νοεμβρίου του 1850. Καταγόταν από εύπορη οικογένεια αυστηρών αρχών και σπούδασε μηχανικός στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου. Αργότερα τελείωσε και τη Νομική Σχολή, αλλά σύντομα τον κέρδισε η λογοτεχνία- απαρνήθηκε τον καλβινισμό της αστικής του οικογένειας και ακολούθησε τη ζωή των μποέμ. Έγραψε μυθιστορήματα, ποιήματα, δοκίμια, επιστολές ταξιδιωτικά και παιδικά βιβλία. Σ' όλη του τη ζωή ταξίδευε -συχνά για λόγους υγείας- για να καταλήξει τελικά στους Τροπικούς, στη Σάμοα, όπου συνέχισε το συγγραφικό του έργο. Οι ιθαγενείς τον λάτρευαν και τον αποκαλούσαν Tusitala (ο παραμυθάς). "Το νησί των θησαυρών" (1883) ξεκίνησε σαν απλός χάρτης που θα μπορούσε να διασκεδάσει τα παιδιά. Άλλα γνωστά έργα του είναι: "Η παράξενη ιστορία του Δόκτορα Τζέκιλ και του κυρίου Χάιντ" (1886), "Η απαγωγή" (1886) και "Ο αφέντης του Μπάλαντρε" (1889). Πέθανε ξαφνικά στις 3 Δεκεμβρίου του 1894, στο ζενίθ της δημιουργικής του πορείας.






e-mail Facebook Twitter