Η πόλη των χαμένων ρομπότ


Συγγραφέας : Δούσος, Φώτης
Εκδότης : Δωδώνη Εκδοτική ΕΠΕ
Έτος έκδοσης : 2022
ISBN : 978-960-558-346-0
Σελίδες : 66
Κατηγορίες : Παιδικά θεατρικά έργα, Ελληνικά

6.89 € 6.20 €




Σε μια εναλλακτική πραγματικότητα αυτής της γης, ρομπότ που μοιάζουν με ανθρώπους, ζουν σε καθεστώς δουλείας, όντας υποχρεωμένα να υπηρετούν ή να διασκεδάζουν τους αφέντες τους.
Αυτή είναι η ιστορία του Πιν, ενός ρομπότ που ανακαλύπτει τον εαυτό του, διεκδικεί όχι μόνο την ελευθερία του αλλά και ένα καλύτερο μέλλον για όλα τα υπόδουλα ανθρωποειδή. Με μότο του «άνθρωπος δεν γεννιέσαι, αλλά γίνεσαι», ο ήρωάς μας ξεκινά την επανάστασή του και έρχεται αντιμέτωπος με την αυταρχική Παγκόσμια Κυβέρνηση των ανθρώπων.
Θα μπορέσει ο Πιν να διαχειριστεί την ελευθερία του προς όφελος του συνόλου; Θα καταφέρει να βρει την κρυμμένη του ανθρωπιά; Θα παρασύρει και τα υπόλοιπα ρομπότ στον δρόμο της αυτογνωσίας και της χειραφέτησης;


Ο Φώτης Δούσος γεννήθηκε στις Σέρρες το 1980. Σπούδασε θεατρολογία στο Τμήμα Θεάτρου, Σχολή Καλών Τεχνών στο Α.Π.Θ. Την περίοδο 2005-2008 εργάστηκε ως θεατροπαιδαγωγός σε σχολεία Α/θμιας Εκπαίδευσης. Είναι από τα ιδρυτικά μέλη του συγκροτήματος "Δάρνακες" με τους οποίους έχει ηχογραφήσει δύο δίσκους (Virgo, 2005, AnoKato Records, Libra - Το Προξενιό της Αντιγόνης, 2010, Παρουσία Records) και έχει κάνει πολλές συναυλίες σε Ελλάδα και εξωτερικό. Το 2009 ίδρυσε μαζί με τον Αλέξη Ράπτη και τη Φένια Μάγιου τη θεατρική ομάδα Hippo που δραστηριοποιείται στον χώρο του παιδικού θεάτρου και του εκπαιδευτικού δράματος.






e-mail Facebook Twitter