Η τέχνη του μπιλιάρδου

Ένα παιχνίδι με εικόνες
Συγγραφέας : Διαμαντοπούλου, Ευαγγελία Διαμαντοπούλου, Ευγενία
Εκδότης : Ταξιδευτής
Έτος έκδοσης : 2010
ISBN : 978-960-6748-66-0
Σελίδες : 128
Σχήμα : 24x17
Κατηγορίες : Καλές τέχνες - Λόγοι, δοκίμια, διαλέξεις Ζωγραφική Ζωγραφική - Λόγοι, δοκίμια, διαλέξεις Ζωγραφική - Σπουδή και διδασκαλία

15.21 € 11.41 €




Πέντε ζωγράφοι συναντιούνται γύρω από ένα τραπέζι του μπιλιάρδου. Ο Ολλανδός Βενσάν βαν Γκογκ, ο Γάλλος Πωλ Γκωγκέν, ο αγγλικής καταγωγής Βέλγος Τζαίημς Ένσορ, ο επίσης Γάλλος Ζωρζ Μπρακ και ο Έλληνας Ντίκος Βυζάντιος ξεπερνούν τις αποστάσεις του χώρου και του χρόνου και ορίζουν μια ασυνήθιστη συνάντηση. Μόνο που η συνάντησή τους αυτή δεν στοχεύει στην αναμέτρηση των ικανοτήτων τους στο παιχνίδι του μπιλιάρδου. Ούτε στο ζήτημα της εγγραφής του μπιλιάρδου στο ζωγραφικό τους πεδίο, αν και οι πέντε έχουν συμπεριλάβει το μπιλιάρδο ως κεντρικό ή δευτερεύον θέμα στο εικονιστικό τους πρόγραμμα. Πρόκειται για μια καλλιτεχνική συνάντηση, για έναν διάλογο σχετικά με την τέχνη του παιχνιδιού και το παιχνίδι της τέχνης. Ένα διάλογο στον οποίο ο καλλιτέχνης συναντά τον παίκτη, γίνεται ο ίδιος παίκτης, γίνεται δηλαδή ο artifex ludens (=τεχνίτης / καλλιτέχνης / δημιουργός παίζων).

Η Ευαγγελία Διαμαντοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Ιστορία και Αρχαιολογία στη Φιλοσοφική σχολή του Πανεπιστημίου της Αθήνας. Ολοκλήρωσε τη διδακτορική της διατριβή στο Τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ με το οποίο και συνεργάζεται τα τελευταία χρόνια. Διδάσκει ως φιλόλογος στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Άρθρα της έχουν δημοσιευτεί σε περιοδικά στην Ελλάδα και το εξωτερικό.






e-mail Facebook Twitter