Η τύχη της χοντρούλας

Βασισμένο στη νουβέλα Boule de suif (Η χοντρομπαλού) του Γκυ ντε Μωπασάν
Συγγραφέας : Κατσικονούρης, Βασίλης
Εκδότης : Κάπα Εκδοτική
Έτος έκδοσης : 2021
ISBN : 978-960-628-122-8
Σελίδες : 86
Κατηγορίες : Νεοελληνικά θεατρικά έργα

8.48 € 5.94 €




Ο Βασίλης Κατσικονούρης και η Ευσταθία παρουσιάζουν το «κωμικόδραμα μετά μουσικής» όπως το αποκαλούν οι ίδιοι, με τίτλο «Η τύχη της Χοντρούλας». Το ιδιαίτερο αυτό θεατρικό έργο είναι βασισμένο στη νουβέλα του Γάλλου συγγραφέα Γκυ Ντε Μωπασάν (Guy de Maupassant), «η Χοντρομπαλού» (Boule de suif). Η ιστορία της τους άγγιξε και θέλησαν να την κάνουν γνωστή στο ελληνικό θεατρόφιλο και αναγνωστικό κοινό μέσα από το δικό τους προσωπικό φίλτρο.
Ο Βασίλης Κατσικονούρης, καταξιωμένος θεατρικός συγγραφέας και η Ευσταθία, τραγουδοποιός που πρόσφατα δοκιμάστηκε και στο χώρο της θεατρικής γραφής με επιτυχία (Η απολογία της Μαρί Κιουρί, Ο διάδρομος), ένωσαν τα ταλέντα και τις δυνάμεις τους σε ένα συναρπαστικό συγγραφικό ταξίδι. Το έργο «Η τύχη της Χοντρούλας» πλαισιωμένο από τα τραγούδια της Ευσταθίας κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΚΑΠΑ ΕΚΔΟΤΙΚΗ, τον εκδοτικό οίκο που στηρίζει με συνέπεια το θεατρικό έργο.
Έτσι λοιπόν, η «Χοντρούλα», η αγαθή πόρνη του Γκυ ντε Μωπασάν αλλά και των Κατσικονούρη – Ευσταθίας, «εκδίδεται» τώρα, εκτός από την παγωμένη Ρουέν, και στις φιλόξενες σελίδες ενός ελληνικού βιβλίου.

 


Ο Βασίλης Κατσικονούρης γεννήθηκε το 1960 στο Κιλκίς. Στην Αθήνα ζει από δώδεκα ετών. Σπούδασε Αγγλική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και εργάζεται ως καθηγητής στη Μέση Εκπαίδευση. Το 1990 έγραψε το πρώτο του θεατρικό έργο, το "Εντελώς Αναξιοπρεπές", το οποίο δέκα περίπου χρόνια αργότερα, το 2001, βραβεύτηκε στο Διεθνή Διαγωνισμό του ιδρύματος Ωνάση και το 2004 παρουσιάστηκε στο θέατρο Στοά σε σκηνοθεσία Γιάννη Αναστασάκη (Π. Ορκόπουλος, Εύα Καμινάρη, Θ. Παπαγεωργίου, Ευδ. Σουβατζή, Π. Πολυκάρπου, Ηλ. Κατέβας, Ειρ. Χέλιου, Δ. Θεοδώρου, Αλ. Κούρος). Την ίδια χρονιά παρουσιάζεται και στο Εθνικό θέατρο στην Πειραματική Σκηνή το έργο "Καλιφόρνια νρίμιν" (Α΄ Κρατικό Βραβείο θεατρικού έργου 2002) σε σκηνοθεσία Τάκη Τζαμαργιά, με τους Δημοσθένη Ελευθεριάδη, Στάθη Μαντζώρο, Εύη Σαουλίδου, Κατερίνα Φωτιάδη. Πιο πριν, το 1999 και το 2002, είχαν παρουσιαστεί, αντίστοιχα, τα έργα "Λεπτή γραμμή" και "Μπάμπουσκα" από την Ομάδα Κουάντα. Το 2006 λαμβάνει το Γ΄ Κρατικό Βραβείο θεατρικού έργου για τη "Φανέλα" και το Φεβρουάριο της ίδιας χρονιάς ξεκινάει, σε σκηνοθεσία Ν. Μαστοράκη, τις παραστάσεις του "Το γάλα" στο Εθνικό θέατρο (Νέα Σκηνή - Θέατρο Χώρα), όπου και συνεχίζεται για την επόμενη περίοδο. Έργα του παρουσιάστηκαν στη Γερμανία (2006, Φεστιβάλ Ευρωπαίων Δραματουργών, Βισμπάντεν, Φρανκφούρτη), στο Βελιγράδι (2008-09-10, Belgrade Drama Theatre), στη Βαρσοβία (2009-10, Θέατρο Kamienica) και στην Κύπρο (2007-2009 Ανοιχτό Θέατρο, Θέατρο Διόνυσος και 2009-10 Θέατρο Επίγονοι). Το 2011 προβλήθηκε η ταινία "Το Γάλα" βασισμένη στο ομώνυμο έργο (Κέδρος, 2006) και σε σενάριο του συγγραφέα (Σκηνοθεσία: Γιώργος Σιούγας). Άλλες δραστηριότητες του είναι η μουσική σύνθεση και στιχουργία. Μεταξύ άλλων έγραψε τη μουσική για την παράσταση "Λεπτή γραμμή", ενώ συμμετείχε και στη μουσική της παράστασης "Μπάμπουσκα". Συνεργάζεται επίσης κατά καιρούς με το περιοδικό "Μανδραγόρας".






e-mail Facebook Twitter