Ημερολόγιο 2024. Πρακτικές πολιτιστικής διαχείρισης και δικτύωσης ενός πολιτιστικού φορέα


Συγγραφέας : Καπανιάρης, Αλέξανδρος Γ.
Εκδότης : Ιδιόμελον
Έτος έκδοσης : 2024
ISBN : 978-618-87056-0-9
Σελίδες : 248
Κατηγορίες : Ημερολόγια Λαογραφία Ιστορία

10.00 € 9.00 €




Η έκδοση – ημερολόγιο είναι αφιερωμένη στην πορεία των 10 ετών του φορέα πολιτισμού «Μαγνήτων Κιβωτός, για τη διάσωση του πολιτιστικού αποθέματος», με στόχο τη συνέργεια και τη δικτύωση των πολιτιστικών φορέων της Μαγνησίας και της Αγιάς για τη διάσωση, την ανάδειξη και την καταγραφή της πολιτιστικής κληρονομιάς μας.
Η ιδέα από την οποία διαπνέεται η συλλεκτική έκδοση – ημερολόγιό, κινείται σε δύο άξονες: αυτόν που αναφέρεται στη φιλοσοφία και τις πρακτικές που ακολούθησε ο φορέας πολιτισμού μας για δέκα χρόνια και αυτόν που αποτυπώνει τους βασικούς σταθμούς όλων των θεματικών ετών με τις αντίστοιχες δράσεις και εκδηλώσεις, που αποτέλεσαν τη βάση για την πολιτιστική δημιουργία και συνύπαρξη πολλών φορέων πολιτισμού.
Η συλλεκτική έκδοση – ημερολόγιό περιγράφει τις πρακτικές πολιτιστικής διαχείρισης και δικτύωσης του πολιτιστικού φορέα «Μαγνήτων Κιβωτός, για τη διάσωση του πολιτιστικού αποθέματος» τόσο σε επίπεδο μεθοδολογίας όσο και σε επίπεδο καλών πρακτικών. Στην έκδοση επίσης παρουσιάζεται η βασική φιλοσοφία του φορέα πολιτισμού που στηρίχθηκε στη διαβούλευση, τον εθελοντισμό, τη συνέργεια και τη συναντίληψη για την έννοια της στοχοθεσίας, του σχεδιασμού, της οργάνωσης και της διαχείρισης πολιτιστικών δράσεων και εκδηλώσεων, που συνέκλιναν στη λογική της διαχρονικότητας, της ποιότητας, της συνεργασίας και του παραδοτέου για την επόμενη γενιά.


Ο Αλέξανδρος Γ. Καπανιάρης είναι έγγαμος με δύο παιδιά, είναι διορισμένος καθηγητής Πληροφορικής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και υπεύθυνος του Κέντρου Πληροφορικής & Νέων Τεχνολογιών (ΚΕ. ΠΛΗ.ΝΕ.Τ.) Νομού Μαγνησίας. Το Βασικό του πτυχίο είναι Μηχανικός Πληροφορικής του Τ.Ε.Ι. Πληροφορικής Αθήνας, ενώ στη συνέχεια, ολοκλήρωσε το προπτυχιακό τμήμα "Σπουδές στον Ελληνικό Πολιτισμό" της Σχολής Ανθρωπιστικών Σπουδών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου. Είναι απόφοιτος της σχολής παιδαγωγικών της ΠΑ.ΤΕ.Σ./Σ.Ε.Λ.Ε.Τ.Ε. θεσσαλονίκης και διαθέτει μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης στο αντικείμενο "Γραφικές Τέχνες - Πολυμέσα" του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου. Επίσης είναι πιστοποιημένος εκπαιδευτής Β΄ επιπέδου για την αξιοποίηση και εφαρμογή των ΤΠΕ στη διδακτική πράξη για την ειδικότητα της Πληροφορικής (ΠΕ19-20), στο Ε.Κ.Δ.Δ.Α., και Ε.ΚΕ.ΠΙΣ. ενώ έχει διδάξει σε Ι.Ε.Κ., Κ.Ε.Κ., Ι.Δ.ΕΚ.Ε., Ε.Κ.Δ.Δ.Α. πληροφορική, πολιτιστική διαχειρίση/νέες τεχνολογίες και Τ.Π.Ε. Έχει συμμετάσχει σε ελληνικά και διεθνή επιστημονικά συνέδρια ως εισηγητής και κριτής και τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα σχετίζονται με την εκπαιδευτική τεχνολογία, τις παιδαγωγικές εφαρμογές Η/Υ, το εκπαιδευτικό λογισμικό, τιςΤ.Π.Ε. και την πολιτισμική πληροφορική. Επίσης, έχει διδάξει σε επιμορφώσεις εκπαιδευτικών της Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε., και του Πανεπιστημίου Αθηνών. Παράλληλα, τα τελευταία πέντε έτη έχει διδάξει τα μαθήματα "Εκπαιδευτική Τεχνολογία - Πολυμέσα" και "Παιδαγωγικές Εφαρμογές Η/Υ" ως επιστημονικός και εργαστηριακός συνεργάτης της Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε., Γενικό Τμήμα Παιδαγωγικών Σπουδών, Παράρτημα Βόλου. Από το 2011 συνεργάτης εκπαιδευτικός του Ινστιτούτου Τεχνολογίας Υπολογιστών & Εκδόσεων "ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ" (ΙΤΥΕ) για τον ψηφιακό εμπλουτισμό των σχολικών βιβλίων (ψηφιακό σχολείο).






e-mail Facebook Twitter