Ημερολόγιο καλοτυχίας 2024: Ευχές & παινέματα όπως παλιά


Συγγραφέας : Φαφούτη, Σάρα
Εκδότης : Μύρτος
Έτος έκδοσης : 2023
ISBN : 978-960-6866-99-9
Σελίδες : 144
Κατηγορίες : Ημερολόγια

14.00 € 12.60 €




Ευχές & παινέματα!!!

‘’Ευχές & παινέματα’’ που αναβλύζουν αγάπη, που ξυπνούν αναμνήσεις και συναισθήματα, που μοσκοβολούν νοσταλγία, ζωντανεύουν μέσα από τις σελίδες του ημερολογίου Καλοτυχίας 2024 των Εκδόσεων Μύρτος για να μας χαρίσουν αισιοδοξία, δύναμη και ελπίδα.

Τι είναι οι ευχές, από πού πηγάζουν και ποιο σκοπό εξυπηρετούν; Έχουν δύναμη οι ευχές; Η δύναμή τους είναι άραγε πραγματική; Μια ευχή αληθινή από καρδιάς έχει περισσότερη δύναμη από χιλιάδες λόγια; Τι πίστευαν παλιά οι άνθρωποι; Μήπως με τις ευχές που έδιναν και έπαιρναν εξέφραζαν την ελπίδα και τις προσδοκίες τους για μια καλύτερη ζωή;
Οι άνθρωποι εύχονταν πάντα για μικρά, μεγάλα, καθημερινά, σημαντικά ή ασήμαντα γεγονότα καθώς και σε μυστήρια της εκκλησίας μας και σε εορταστικές ημέρες. Μια γλυκιά κουβέντα, ένας ενθαρρυντικός λόγος, δυο - τρεις ευχές που προσφέρονται αυθόρμητα, λόγια γεμάτα τρυφερότητα, καλοσύνη και αισιοδοξία ήταν πολλές φορές αρκετά για να κάνουν τον συνάνθρωπό τους να νιώσει καλύτερα.

Ταξιδεύοντας πίσω στο χρόνο ανακαλύψαμε αληθινούς θησαυρούς, καλότυχες ευχές και παινέματα που αξίζει να ξαναθυμηθούμε, ώστε να μη σβήσουν, να μη χαθούν ποτέ από τη μνήμη μας και συνάμα να αποτελέσουν μονοπάτια ζωής, πυξίδα, φάρο έμπνευσης και γνώσης που θα πλουτίσουν τις επόμενες γενιές.
Υγεία, χαρά, ευτυχία, ευλογία…, μαγικές, όμορφες λέξεις, που περικλείονται στις ευχές και έχουν αξία ανεκτίμητη στη ζωή του καθενός μας.

Ας μαζέψουμε όσες περισσότερες ευχές μπορούμε, τις χρειαζόμαστε σε κάθε ξεκίνημα, σε κάθε προσπάθειά μας. Είναι όμορφο να δεχόμαστε ευχές, μα πιο όμορφο είναι να στέλνουμε. Ευχές που θα χαρίσουν ένα χαμόγελο αισιοδοξίας στα αγαπημένα μας πρόσωπα, υπενθυμίζοντάς τους ότι δεν είναι μόνοι.
Κάντε τώρα μια καλότυχη ευχή και η μαγεία θα ξεδιπλωθεί. Γιατί το καλό υπάρχει γύρω μας, υπάρχει παντού κι έρχεται στη ζωή μας από το πουθενά.







e-mail Facebook Twitter