Ιδιωτικό Ασφαλιστικό Δίκαιο

7η Έκδοση
Συγγραφέας : Χατζηνικολάου - Αγγελίδου, Ράνια
Εκδότης : Εκδόσεις Σάκκουλα Α.Ε.
Έτος έκδοσης : 2023
ISBN : 978-960-648-733-0
Σελίδες : 483
Κατηγορίες : Κώδικες

50.00 € 47.50 €




Το έργο αυτό αποτελεί μια πλήρη παρουσίαση των ζητημάτων της ύλης του Ιδιωτικού Ασφαλιστικού Δικαίου και ενσωματώνει τόσο το δίκαιο της ιδιωτικής ασφαλιστικής σύμβασης όσο και το γενικό νομοθετικό πλαίσιο λειτουργίας των ασφαλιστικών επιχειρήσεων και της κρατικής εποπτείας που ασκείται επ’ αυτών.

Η παρούσα νέα έκδοση κατέστη αναγκαία λόγω του εκσυγχρονισμού της ασφαλιστικής νομοθεσίας, με την πληθώρα των ραγδαίων νομοθετικών αλλαγών που επηρέασαν καθοριστικά ζητήματα και τις σημαντικές τροποποιήσεις στην υποχρεωτική ασφάλιση ευθύνης από την κυκλοφορία αυτοκινήτων, την ασφαλιστική διαμεσολάβηση και άλλες επιμέρους ρυθμίσεις.

Με την παρούσα Ζ΄ έκδοση ολοκληρώθηκε στο μέτρο του δυνατού ένα πλήρες σύγγραμμα του ιδιωτικού ασφαλιστικού δικαίου, το οποίο περιλαμβάνει τόσο το συμβατικό δίκαιο όσο και το δίκαιο των ασφαλιστικών επιχειρήσεων. Η νέα αυτή έκδοση εμπλουτίστηκε με το δίκαιο της θαλάσσιας ασφάλισης σύμφωνα με τον νέο ΚΙΝΔ (ν. 5020/2023) και το δίκαιο της αεροπορικής ασφάλισης, εθνικό – ενωσιακό και διεθνές. Συγχρόνως, περιελήφθησαν σύγχρονες μορφές ασφάλισης, προαιρετικές, όπως η «cyber-risk», και υποχρεωτικές επαγγελματικής αστικής ευθύνης, όπως των σιδηροδρόμων, των drones κ.λπ., και όλες οι τροποποιήσεις που επήλθαν, όπως η ρήτρα αναπροσαρμογής ασφαλίστρων, η λειτουργία του Επικουρικού Κεφαλαίου και άλλες επιμέρους αλλαγές.







e-mail Facebook Twitter