Ιερά τέρατα ...αγγελικά πλασμένα

Πρωταγωνιστές και αγωνιστές του θεάτρου και κινηματογράφου, όπως τους γνώρισα, όπως συνεργάστηκα και όπως γέλασα μαζί τους
Συγγραφέας : Μιχαηλίδης, Λάκης
Εκδότης : Εκδόσεις Ι. Σιδέρης
Έτος έκδοσης : 2005
ISBN : 978-960-08-0346-4
Σελίδες : 300
Σχήμα : 24x17
Κατηγορίες : Ηθοποιοί - Ελλάς

25.44 € 17.81 €




Ναι... Καλά το καταλάβατε. Αποφάσισα να γράψω αυτό το βιβλίο για να εκφράσω την αγάπη, το θαυμασμό και συνάμα την ευγνωμοσύνη μου στους πρωταγωνιστές και αγωνιστές του θεάτρου και κινηματογράφου που με τίμησαν με τη συνεργασία και τη φιλία τους. Στα πολλά χρόνια που υπηρετώ ως συγγραφέας το θέατρο και τον κινηματογράφο ένιωσα την απέραντη ευτυχία να γνωρίσω και να συνεργαστώ με τα περισσότερα "ιερά τέρατα" του χώρου και να διαπιστώσω πως όλα τους ήταν... αγγελικά πλασμένα. Συγγραφείς, ηθοποιοί, σκηνοθέτες, παραγωγοί, μουσικοί, τεχνικοί, που με τίμησαν με τη συνεργασία και τη φιλία τους, αποτελούν για μένα το μεγαλύτερο "περιουσιακό στοιχείο" της καριέρας μου.

Ο Λάκης Μιχαηλίδης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε νομικά και οικονομικά στο Α.Π. και δραματική τέχνη στο Μακεδονικό Ωδείο. Μετά τις σπουδές του ασχολήθηκε με τη διαφήμιση και τη συγγραφή θεατρικών έργων και κινηματογραφικών σεναρίων. Από το 1964, που κατοικεί στην Αθήνα, έχει γράψει περισσότερα από εκατό κινηματογραφικά σενάρια, τριάντα πέντε αστικές κωμωδίες και πολλές επιθεωρήσεις. Η παρουσία του και σήμερα στο χώρο του θεάτρου είναι πολύ έντονη. Έχει διατελέσει επί σειρά ετών Πρόεδρος της Εταιρείας των Ελλήνων Θεατρικών Συγγραφέων, μέλος του Δ.Σ. του Θεατρικού Μουσείου και Κέντρου Μελέτης και Έρευνας Θεάτρου, του Εθνικού Θεάτρου και του Οργανισμού Συλλογικής Διαχείρισης των Πνευματικών Δημιουργών. Έχει πάρει δύο κρατικά βραβεία θεάτρου και πέντε βραβεία "Παπαδούκα" για επιθεωρησιακά του νούμερα. Το μυθιστόρημά του "Φουρτουνάκηδες και Βροντάκηδες" που έγινε μεγάλη κινηματογραφική επιτυχία, είναι και το πρώτο με το οποίο μπαίνει στον εκδοτικό χώρο.






e-mail Facebook Twitter