Η πάνινη κούκλα


Συγγραφέας : Κηπουρίδου, Παρασκευή
Εκδότης : Δυάς Εκδοτική
Έτος έκδοσης : 2020
ISBN : 978-618-5477-13-4
Σελίδες : 459
Κατηγορίες : Νεοελληνική πεζογραφία - Μυθιστόρημα Ιστορικό μυθιστόρημα

15.00 € 11.25 €




Εποχή Τουρκοκρατίας. Σαμοθράκη. Μια αιφνίδια επιδρομή των Τούρκων σκορπάει τον θάνατο και οδηγεί κάποιους νέους σε παζάρια της Ανατολής και Οθωμανικά τάγματα. Εκεί χάνουν το δικαίωμα να ορίσουν το ίδιο τους το σώμα. Αγωνίζονται να κρατήσουν ζωντανά ήθη, έθιμα, θρησκεία σε κλίμα εξισλαμισμού και δουλείας.

Ανυπολόγιστες οι ζημιές της επιδρομής. Πολλοί κάτοικοι για να επιβιώσουν καταλήγουν σε άλλα νησιά. Ανάμεσά τους η οικογένεια της κεντρικής ηρωίδας. Κι όταν αποφασίζουν να επιστρέψουν, έρχεται η πειρατεία να βυθίσει το νησί σε θλίψη, ανέχεια, απελπισία.

Κάποιοι νέοι αλυσοδένονται σε κατάστρωμα πειρατικού. Έτσι ξεκινάει ένα ταξίδι ζωής, που ούτε να το φανταστούν θα μπορούσαν.

Σε κόσμο ταραγμένο και ανασφαλή η ζωή πότε μοιάζει παραμυθένια, πότε βουλιάζει στον πόνο της απουσίας και στην απόλυτη απελπισία.

Άραγε θα ξαναδούν τους αγαπημένους που σκόρπισαν σαν πουλιά σε καταιγίδα; Άραγε η ζωή τους χρωστά λίγες μελωμένες στιγμές;

Πόση απελπισία, πόση δύναμη ψυχής χρειάζεται κανείς για να διασχίσει κανείς τα ταραγμένα Βαλκάνια, ακολουθώντας ένα τσιγγάνικο καραβάνι;

Μια πάνινη κούκλα μπορεί να γίνει σανίδα σωτηρίας; Μπορεί να οδηγήσει τις πονεμένες ψυχές σε απάνεμο λιμάνι; Ποιος ξέρει; Το κισμέτ κρατάει τα κιτάπια του κλειστά. Κανείς δεν ξέρει τι του επιφυλάσσει το αύριο.







e-mail Facebook Twitter