Καινοτομία & βιομηχανικός μετασχηματισμός στην Ελλάδα 1950-1973


Συγγραφέας : Λευτέρης Αναστασάκης
Εκδότης : Κέρκυρα - Economia Publishing
Έτος έκδοσης : 2023
ISBN : 978-618-86157-2-4
Σελίδες : 104
Κατηγορίες : Βιομηχανία - Ελλάς

12.00 € 10.80 €




Τον Νοέμβριο 2021 κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Κέρκυρα – economia PUBLISHING η α΄ έκδοση του βιβλίου του Λευτέρη Αναστασάκη με τίτλο Καινοτομία & βιομηχανικός μετασχηματισμός στην Ελλάδα 1950-1973: Διαδεδομένοι μύθοι και αφανείς αλήθειες, η οποία έχει ήδη εξαντληθεί. Τον Ιανουάριο 2023 τυπώθηκε η β΄ αναθεωρημένη έκδοση, με προσθήκες οι οποίες προέκυψαν από την πάντα χρήσιμη ανατροφοδότηση των ίδιων των αναγνωστών.
Λόγω της σπουδαιότητας και της πρωτοτυπίας του εγχειρήματος του Λ. Αναστασάκη, ο εκδοτικός οίκος προχώρησε στην έκδοση του ανά χείρας αντιτύπου, το οποίο αποτελεί μια ευσύνοπτη παρουσίαση της β΄ έκδοσης του βιβλίου, με αυτούσια παράθεση του Προλόγου του Γιάννη Στουρνάρα και του Επιλόγου του Παναγή Βουρλούμη. Περιλαμβάνει τη βασική επιχειρηματολογία κάθε κεφαλαίου, συνοδευόμενη από αντιπροσωπευτικά αριθμητικά δεδομένα και κατατοπιστικές φωτογραφίες βιομηχανιών της εποχής.
Σκοπός της παρούσας έκδοσης είναι να προσφέρει στο ευρύ κοινό μια αδρή εικόνα της άνθησης της ελληνικής οικονομίας και βιομηχανίας των πρώτων μεταπολεμικών δεκαετιών. Οι αναγνώστες που ενδιαφέρονται να μελετήσουν το θέμα σε βάθος μπορούν να ανατρέξουν στην πλήρη έκδοση του βιβλίου, όπου αποκαλύπτεται σε όλο της το εύρος η δημιουργικότητα, η τόλμη, η καινοτόμος επιχειρηματικότητα, η τεχνική εφευρετικότητα και η εργατικότητα των Ελλήνων της εποχής.







e-mail Facebook Twitter