Κέρδος χωρίς παραγωγή

Πως το χρηματοπιστωτικό μας σύστημα μας εκμεταλλεύεται όλους
Συγγραφέας : Λαπαβίτσας, Κώστας
Μεταφραστής : Αλαβάνου Αριάδνη-Μαρία
Επιμελητής : Ρηγοπούλου, Συλβί
Εκδότης : Τόπος
Έτος έκδοσης : 2014
ISBN : 960-499-110-5
Σελίδες : 536
Σχήμα : 24x17
Κατηγορίες : Κοινωνικές επιστήμες - Λόγοι, δοκίμια, διαλέξεις Οικονομική πολιτική Οικονομική πολιτική - Ελλάς Πολιτική - Λόγοι, δοκίμια, διαλέξεις

25.90 € 17.87 €




Η χρηματιστικοποίηση είναι μία από τις πιο καινοτόμες ιδέες που εμφανίστηκαν στο πεδίο της πολιτικής οικονομίας τις τρεις τελευταίες δεκαετίες. Το βιβλίο ορίζει τη χρηματιστικοποίηση βάσει της θεμελιώδους συμπεριφοράς των μη χρηματοπιστωτικών επιχειρήσεων, των τραπεζών και των νοικοκυριών. Το πιο εξέχον χαρακτηριστικό της είναι η αύξηση του χρηματοπιστωτικού κέρδους, το οποίο εν μέρει αποσπάται άμεσα από τα νοικοκυριά μέσω της χρηματοπιστωτικής απαλλοτρίωσης. Ο χρηματιστικοποιημένος καπιταλισμός είναι επιρρεπής στις κρίσεις, εκ των οποίων καμία δεν ήταν μεγαλύτερη από την τεράστια αναταραχή που ξέσπασε το 2007. Χρησιμοποιώντας άφθονα εμπειρικά δεδομένα, το βιβλίο τεκμηριώνει τις αιτίες της κρίσης και εξετάζει τις διαθέσιμες επιλογές για τον έλεγχο της χρηματοοικονομίας.


Ο Κώστας Λαπαβίτσας είναι καθηγητής οικονομικών στη Σχολή Ανατολικών και Αφρικανικών Μελετών του Πανεπιστημίου του Λονδίνου. Ειδικεύεται σε χρηματοπιστωτικά θέματα και στην ιαπωνική οικονομία και έχει δημοσιεύσει πλήθος επιστημονικών άρθρων στα αγγλικά, ιαπωνικά και ελληνικά. Έχει διδάξει σε Πανεπιστήμια της Ιαπωνίας, της Τουρκίας και αλλού, ενώ επίσης αρθρογραφεί στον ελληνικό και διεθνή Τύπο.






e-mail Facebook Twitter