Κόνγκο. Ο σαμουράι στα σπίτια με τις στέγες


Συγγραφέας : Πέτρος Δημητρίου
Εκδότης : Εκδόσεις Πηγή
Έτος έκδοσης : 2021
ISBN : 978-960-626-407-8
Σελίδες : 554
Κατηγορίες : Νεοελληνική πεζογραφία - Μυθιστόρημα Φανταστική λογοτεχνία

17.00 € 11.90 €




«Tο να µπαίνεις µέσα στο όνειρο είναι µια διαδικασία γλυκιά. Είναι σαν να βουτάς σε ένα βαζάκι µε µέλι και αργά αργά να βυθίζεσαι µέσα στην παχυρευστοσύνη του. Εκείνο σε αγκαλιάζει τρυφερά και σε ζεσταίνει. Πώς άλλωστε θα σε πείσει να αφήσεις πίσω σου έναν κόσµο τόσο όµορφο µε τα δέντρα του ριζωµένα στη χωµάτινη γη που όλο πασχίζει να επιπλεύσει πάνω στα αλατισµένα νερά της θάλασσας;»

Στα δεκαεπτά του, ο Κόνγκο ανακαλύπτει ότι έχει κάτι που τον κάνει να ξεχωρίζει από τους υπόλοιπους ανθρώπους. Δεν έχει κοιµηθεί ποτέ του!

Αυτή του η ιδιαιτερότητα τον οδηγεί σε µια περιπέτεια ανάµεσα στην τράπουλα µιας µάντισσας, στο εργαστήριο ενός τρελού επιστήµονα, στη βιβλιοθήκη για µελέτη και στην ταράτσα του σπιτιού για υπαρξιακές σκέψεις. Ο κόσµος της πραγµατικότητας µπλέκεται µε τον κόσµο των ονείρων και από µέσα θα ξεπηδήσουν Ινδιάνοι ιθαγενείς, σαµουράι πολεµιστές και άγρια ζώα της ζούγκλας.

Ένα σουρεάλ µυθιστόρηµα για το νοητικό ταξίδι που κάνουµε όλοι µας για την αναζήτηση της αλήθειας, της ταυτότητας και του νοήµατος της ζωής, καθώς και την αποδοχή των ιδιαιτεροτήτων µας και εν τέλει του εαυτού µας.

 







e-mail Facebook Twitter