Κώδικας εμπορικών μισθώσεων

Μετά τη θέση σε ισχύ του Ν 4242/2014
Συγγραφέας : Τσούμας, Βασίλειος Ι.
Εκδότης : Νομική Βιβλιοθήκη
Έτος έκδοσης : 2014
ISBN : 978-960-562-267-1
Σελίδες : 476
Κατηγορίες : Κώδικες

61.00 € 51.85 €




Το παρόν έργο «Κώδικας εμπορικών μισθώσεων» αποτελεί ένα εύχρηστο, πρακτικό βοήθημα με την πιο εκτεταμένη και πλούσια πληροφόρηση στο θέμα των εμπορικών μισθώσεων.

Πρόκειται για κατʼ άρθρο ερμηνεία του ΠΔ 34/2014, όπως ισχύει σήμερα μετά τη θέση σε ισχύ του Ν 4242/2014, στις διατάξεις του οποίου αφιερώνεται και το εισαγωγικό του κεφάλαιο. Η ερμηνεία αυτή είναι εμπλουτισμένη με τα τελευταία δεδομένα της νομολογίας (αποφάσεις δημοσιευμένες στο νομικό τύπο μέχρι τέλους του 2013). Μέσα από τις θέσεις των δικαστηρίων αναλύονται οι ρυθμίσεις του ΠΔ 34/1995 με ειδικότερη αναφορά στο πεδίο εφαρμογής του, την έννοια και τις διακρίσεις της εμπορικής μίσθωσης, τον καθορισμό και την αναπροσαρμογή του μισθώματος, τη διάρκεια και την καταγγελία της σύμβασης, την αποκατάσταση της άυλης εμπορικής αξίας, την αποζημίωση, την παραγραφή και διάφορα δικονομικά και άλλα ζητήματα. Δίνεται λοιπόν ιδιαίτερη βαρύτητα στη σχετική νομολογία των τελευταίων ετών, με αξιολόγηση των πιο χαρακτηριστικών από τις αποφάσεις αυτές, ώστε να προβάλλεται η κρατούσα κάθε φορά άποψη στα δικαστήρια.

Στο τέλος του βιβλίου παρατίθεται σε παράρτημα, για την καλύτερη εξυπηρέτηση του αναγνώστη, ένας πίνακας με τις αντιστοιχίες των κωδικοποιηθεισών διατάξεων του Ν 813/1978 κ.λπ. προς αυτές του Διατάγματος, μια συνοπτική παρουσίαση του δικαίου της διαταγής απόδοσης της χρήσης του μισθίου, μια σειρά διαγραμμάτων σχετικών με το αντικείμενο και μια επιλογή υποδειγμάτων δικογράφων που αναφέρονται στη δικαστηριακή καθημερινότητα της εμπορικής μίσθωσης.

Το έργο συμπληρώνεται με πλούσια βιβλιογραφία και αναλυτικό αλφαβητικό ευρετήριο, που διευκολύνουν τον εφαρμοστή του δικαίου των εμπορικών μισθώσεων στην έρευνά του.







e-mail Facebook Twitter