Μέρα απελευθέρωσης


Συγγραφέας : Saunders, George
Εκδότης : Ίκαρος
Έτος έκδοσης : 2024
ISBN : 978-960-572-615-7
Σελίδες : 296
Κατηγορίες : Αμερικανική πεζογραφία - Διήγημα

17.70 € 15.93 €




Εννέα ιστορίες. Ιστορίες ανθρώπων. Κόρες, μητέρες, εγγόνια, έφηβοι, υπερήλικες· ήρωες άλλοτε δυστοπικοί και μακρινοί και άλλοτε υπερβολικά γνώριμοι μας παρασύρουν στις μικρές και μεγάλες τους ζωές που άλλοτε συνθλίβονται από απόγνωση, καταπίεση και βάναυσο ρεαλισμό και άλλοτε πλημμυρίζουν χαρά, γενναιοδωρία και ελπίδα.

Έχοντας αποσπάσει διθυραμβικές κριτικές, ένα Booker και μια θέση στις λίστες των best sellers των NY Times, o δεξιοτέχνης της μικρής φόρμας George Saunders μας παραδίδει μια ανατρεπτική συλλογή αδιαμφισβήτητης μαεστρίας που διερευνά θέματα εξουσίας, ηθικής και δικαιοσύνης και εξετάζει σε συγκινητικό βάθος την ουσία της ανθρώπινης (συν)ύπαρξης.

Μια διεισδυτική ματιά στην άβυσσο του αμερικανικού ψυχισμού. Μια γενναία σπουδή στον πολυπρισματικό χαρακτήρα της ανθρώπινης εμπειρίας.


Ο Τζορτζ Σάντερς έλαβε το 2006 την υποτροφία MacArthur· είναι συγγραφέας πέντε μυθιστορημάτων καθώς και των συλλογών διηγημάτων "CivilWarLand in Bad Decline", "Pastoralia" και "In Persuasion Nation". Διδάσκει στο Syracuse University.






e-mail Facebook Twitter