Μαγνητική Τομογραφία Ανθρωπίνου Σώματος


Εκδότης : Ιατρικές Εκδόσεις Βασιλειάδης
Έτος έκδοσης : 2011
ISBN : 9789609888233
Σελίδες : 698
Κατηγορίες : Ακτινολογία

100.00 € 95.00 €




Μία περιεκτική αναφορά στις τρέχουσες εφαρμογές της απεικόνισης με το Μαγνητικό Συντονισμό!!
Αυτό το πλούσια εικονογραφημένο βιβλίο είναι ένας περιεκτικός οδηγός στις βασικές αρχές και τις κλινικές εφαρμογές της απεικόνισης με το Μαγνητικό Συντονισμό (ΜΣ) όλων των περιοχών του ανθρωπίνου σώματος. Το πρώτο κεφάλαιο προσφέρει μία εκτενή αναφορά των βασικών αρχών της απεικόνισης με ΜΣ, των σκιαγραφικών μέσων, των κινδύνων και των παρενεργειών που σχετίζονται με το ΜΣ, καθώς και των συνηθέστερων τεχνικών σφαλμάτων. Τα υπόλοιπα κεφάλαια περιέχουν τα συνηθισμένα παθολογικά ευρήματα στην κεφαλή και τον τράχηλο, το θώρακα, το γυναικείο μαστό, την κοιλιά, την ελάσσονα πύελο, τους λεμφαδένες, το μυοσκελετικό σύστημα και τα αγγεία. Το τελευταίο κεφάλαιο αναφέρεται στις εφαρμογές του ολόσωμου ΜΣ, της ολόσωμης μαγνητικής αγγειογραφίας και των ισχυρών μαγνητών στα 3Τ.

Χαρακτηριστικά:

  • Ξεκάθαροι κατευθυντήριοι κανόνες για το πώς εφαρμόζονται τεχνικές, την επιλογή σωστού σκιαγραφικού μέσου, τη λήψη των καλύτερων δυνατόν εικόνων και την ανάλυση των ευρημάτων
  • Πάνω από 1000 πίνακες διαφορικής διάγνωσης που είναι ιδανικοί για μία γρήγορη ανασκόπηση
  • Λεπτομερείς συγκρίσεις των ευρημάτων του ΜΣ με τα ευρήματα άλλων απεικονιστικών τεχνικών
  • 1.350 εικόνες υψηλής ποιότητας και διαφωτιστικές επεξηγήσεις που αναδεικνύουν σημαντικές αρχές
  • Λίστες με ειδικά στοιχεία για το ΜΣ που αναδεικνύουν τα σημεία κλειδιά

Αυτό το πρακτικό και φιλικό στο χρήστη κείμενο, αποτελεί μία πολύτιμη πηγή τόσο για ειδικευόμενους όσο και ειδικευμένους στην ακτινολογία γιατρούς. Είναι επίσης ένα ιδανικό σημείο αναφοράς για πιο παλιούς ακτινολόγους που θέλουν να βελτιώσουν τις διαγνωστικές ικανότητές τους στο ΜΣ.







e-mail Facebook Twitter