Μαμά, κόψε το κήρυγμα (κι εσύ, μπαμπά, επίσης)

Η επικοινωνία στην οικογένεια, έκφραση συναισθημάτων, συναισθηματική και ψυχολογική ωριμότητα, οι εφτά δρόμοι της αγάπης, οι εφτά αρνητικοί τρόποι συμπεριφοράς που καταστρέφουν την επικοινωνία, ο οικογενειακός αστερισμός, οι σχέσεις στην οικογένεια
Συγγραφέας : Τζωρτζακάκη - Λυμπεροπούλου, Κική
Επιμελητής : Ορφανός, Βασίλης
Εκδότης : Καλέντης
Έτος έκδοσης : 2007
ISBN : 978-960-219-204-7
Σελίδες : 448
Τόμος : 2
Σχήμα : 21x14
Κατηγορίες : Παιδαγωγική Γονείς και παιδιά Οικογένεια
Σειρά : Παιδαγωγική - Ψυχολογία

19.27 € 13.30 €




Η επικοινωνία ανάμεσα στα ζευγάρια και τις οικογένειες συχνά μοιάζει με άπιαστο όνειρο. Κι όμως, αυτό το όνειρο η συγγραφέας μάς αποκαλύπτει πώς να το κάνουμε πραγματικότητα. Με απλότητα και σαφήνεια μας οδηγεί στα βάθη της δυσκολίας και μας βοηθά να κατανοήσουμε περισσότερο τον εαυτό μας και τους άλλους. Μας δείχνει πώς να πλησιάσουμε ουσιαστικά τα παιδιά μας και να επικοινωνήσουμε μαζί τους. Όπως λέει: η ανατροφή των παιδιών είναι μια τέχνη που μπορεί να διδαχτεί.

Η Κική Τζωρτζακάκη-Λυμπεροπούλου γεννήθηκε το 1947 στην Τεγέα Αρκαδίας αλλά από το 1967 εγκαταστάθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης και εργάστηκε ως δασκάλα και κατόπιν ως διευθύντρια στο δημοτικό σχολείο του Λυκείου "Ο Κοραής". Σπούδασε παιδαγωγικά και άρχισε να διδάσκει από νεαρή ηλικία, ενώ συγχρόνως ξεκίνησε την οργάνωση σχολών γονέων. Οι δύο παράλληλες αυτές δραστηριότητες τη βοήθησαν να γνωρίσει σε βάθος την υγιή πλευρά της ελληνικής οικογένειας, αφού είχε τη δυνατότητα να μελετά συστηματικά τους γονείς και τα παιδιά που βίωναν μια φυσιολογική οικογενειακή ζωή. Αυτή η ξεχωριστή προσέγγιση και του παιδιού και των γονέων του τη βοηθά να "οδηγεί" και οικογένειες με προβλήματα προς τη βελτίωση και τη λύση των δυσκολιών τους. Σ' αυτή τη φιλοσοφία της "υγιούς οικογένειας" στηρίζονται τα βιβλία της: "Το σημειωματάριο του γονιού" και "Μαμά, κόψε το κήρυγμα - κι εσύ, μπαμπά, επίσης" Α΄ και Β΄τόμος, που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Καλέντη. Από τις εκδόσεις Μικρή Ίτανος κυκλοφορεί το παιδικό βιβλίο της "Η Κατερίνα, το γουρουνάκι και άλλα ζώα". Από τις εκδόσεις Δοκιμάκης κυκλοφορεί το ημερολόγιο 2012 "Οι δρόμοι της αγάπης" με δικά της κείμενα.






e-mail Facebook Twitter