Μάνατζμεντ ασφάλειας και υγείας των εργαζομένων


Εκδότης : Rosili
Έτος έκδοσης : 2017
ISBN : 978-618-5131-34-0
Σελίδες : 342
Κατηγορίες : Εργασία Περιβάλλον - Προστασία Επαγγελματική υγιεινή

44.39 € 35.07 €




Η απουσία διαδικασιών πρόληψης ή/και μείωσης των σοβαρών ατυχημάτων και των επαγγελματικών ασθενειών και η μη προαγωγή της υγείας των εργαζομένων συνεπάγονται ουσιαστική ζημία για μια εταιρεία με διάφορους τρόπους, από την πτώση του ηθικού των εργαζομένων συνεπάγονται ουσιαστική ζημία για μια εταιρεία με διάφορους τρόπους.

Έτσι είναι σαφής και επιβεβλημένη η ανάγκη για ανεπτυγμένες ασφαλείς μεθόδους εργασίας, για διαδικασίες αναφοράς ατυχημάτων και ικανοποιητικά ανεπτυγμένα συστήματα παρακολούθησης της ασφάλειας.

Το βιβλίο "Μάνατζμεντ Ασφάλειας και Υγείας των Εργαζομένων" έχει τους εξής στόχους:

Να αποτελέσει εκπαιδευτικό εγχειρίδιο για τους διδάσκοντες σχετικά μαθήματα
Να καταστεί εργαλείο για την επιχείρηση που οφείλει να ακολουθεί ορισμένους κανονες βάσει νομοθεσίας αλλά και να αναπτύξει
φιλοσοφία πρόληψης-μείωσης ατυχημάτων στον χώρο εργασίας.
Να καταστεί εργαλείο για τους επαγγελματίες του κλάδου της υγείας και ασφάλειας που συμβάλλουν στη μείωση των ζημιών λόγω ατυχημάτων.

Το περιεχόμενο έχει προσαρμοστεί πλήρως στις απαιτήσεις της ελληνικής πραγματικότητας και των κανονισμών που διέπουν τη λειτουργία των επιχειρήσεων στο πλαισιο της ασφάλειας και υγείας των εργαζομένων. Η έκδοσή του συμπίπτει και με την απόφαση του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης με την οποία εγκρίνεται η «Εθνική Στρατηγική για την Υγεία και Ασφάλεια στην Εργασία», γεγονός που καθιστά ακόμη πιο αναγκαία την ενημέρωση εργοδοτών, εργαζομένων και επαγγελματιών του κλάδου της υγείας και ασφάλειας, αλλά και τη συμμόρφωσή τους με τις νέες επιταγές.

 







e-mail Facebook Twitter