Μάρκετινγκ


Συγγραφέας : Χρήστου, Ευάγγελος Σ. Σιώμκος, Γεώργιος Ι. Παντουβάκης, Άγγελος Μ.
Εκδότης : Εκδόσεις Λιβάνη
Έτος έκδοσης : 2015
ISBN : 960-14-2960-1
Σελίδες : 878
Κατηγορίες : Μάρκετινγκ

86.92 € 59.97 €




Ξεκινώντας και εμπνεόμενοι από την πολύχρονη ακαδημαϊκή και επαγγελματική απασχόληση των συγγραφέων με το Μάρκετινγκ, αυτό το βιβλίο προσπαθεί να δείξει στον αναγνώστη τη φιλοσοφία, το κίνητρο, τη δομή, αλλά και την πρακτική εφαρμογή του Μάρκετινγκ σήμερα.

Με εύληπτο τρόπο και σταδιακή προσέγγιση πραγματεύεται και σχολιάζει: Τους «Μύθους» που... κατατρέχουν το Μάρκετινγκ, όπως ότι Μάρκετινγκ είναι δημόσιες σχέσεις, πωλήσεις, διαφήμιση, επικοινωνία.

Τις «Αλήθειες» του Μάρκετινγκ που εστιάζονται στην ικανοποίηση του ανθρώπου (πελάτη, μετόχου, εργαζόμενου) μέσα από ένα «μείγμα» πολιτικών που γεννά το περίφημο «ανταγωνιστικό πλεονέκτημα» και που άλλες φορές απαντά αμυντικά σε κινήσεις ανταγωνιστών, ενώ άλλες φορές «επιτίθεται» στον ανταγωνισμό με στόχο πάντα τον πελάτη.

Τα «Μυστικά» του Μάρκετινγκ όπως αυτά εφαρμόζονται στην πράξη και αναφέρονται σε τρεις τομείς ιδιαίτερου ενδιαφέροντος: των Αγροτικών Προϊόντων & Τροφίμων, της Ναυτιλίας και του Τουρισμού. Μέσα από μια σειρά παραδειγμάτων και εικόνων κάθε τομέας αποτυπώνει και αποκαλύπτει τα... μυστικά του για τον πιο μυημένο ή πιο ενδιαφερόμενο αναγνώστη.

«Μύθοι», «Αλήθειες» και «Μυστικά» του Μάρκετινγκ αναμειγνύονται στο βιβλίο, υποστηρίζονται και με σύγχρονη αναφορά στον ιστότοπο του βιβλίου, όπου εκπαιδευτές και εκπαιδευόμενοι μπορούν να αναζητούν πληροφορίες ή βιβλιογραφία με στόχο να μεταφέρουν τη γνώση και τις εμπειρίες των συγγραφέων στη νεότερη ή/και στη μεγαλύτερη γενιά.

Ελπίζουμε ότι το αποτέλεσμα θα δικαιώσει την προσπάθεια αυτή.


Ο Γιώργος Σιώμκος είναι καθηγητής Μάρκετινγκ στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (πρώην Α.Σ.Ο.Ε.Ε.). Σπούδασε στο Stern School of Business του New York University των ΗΠΑ, όπου έλαβε τα πτυχία B.Sc. στο Μάρκετιγκ και το Μάνατζμεντ, ΜΒΑ στα χρηματοοικονομικά, M.Phil. στο Μάρκετιγκ, M.Sc. στη Στατιστική και την Επιχειρηματική Έρευνα, και Ph. D. στο Μάρκετινγκ και την Επιχειρησιακή Στρατηγική. Έχει διδάξει προπτυχιακά και μεταπτυχιακά μαθήματα μάρκετινγκ στα Πανεπιστήμια των ΗΠΑ, στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς και στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Έχει διατελέσει ερευνητής στο Industrial Crisis Institute της Νέας Υόρκης. Το 1987 τιμήθηκε με το βραβείο άριστης διδασκαλίας "NYU Doctoral Student Outstanding Teaching Award". Έχει συμμετάσχει με ανακοινώσεις ερευνητικών του εργασιών σε πολλά διεθνή επιστημονικά συνέδρια.






e-mail Facebook Twitter