Μεθοδολογία μετάβασης οικονομικών καταστάσεων από τα ελληνικά λογιστικά πρότυπα σε διεθνή πρότυπα χρηματοοικονομικής αναφοράς


Συγγραφέας : Θανοκώστας, Αριστείδης Ν.
Εκδότης : Αρναούτη
Έτος έκδοσης : 2012
ISBN : 978-960-9764-00-1
Σελίδες : 167
Σχήμα : 29x21
Κατηγορίες : Λογιστική Χρηματοοικονομική

50.00 € 37.50 €




Η ραγδαία εξέλιξη της τεχνολογίας και των οικονομικών γεγονότων φέρνει για μια ακόμα φορά τους λογιστές στην δύσκολη θέση να αναλάβουν την ευθύνη της ορθής μετατροπής των οικονομικών καταστάσεων των εταιρειών στις νέες απαιτήσεις. Η εφαρμογή των Διεθνών Προτύπων Χρηματοοικονομικής Αναφοράς (Δ.Π.Χ.Α.) δεν είναι παρά ένας νέος κώδικας επικοινωνίας της ίδιας "γλώσσας" για τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Ευρώπη (και όχι μόνο). Αυτό δεν σημαίνει ότι τα Λογιστικά Πρότυπα που χρησιμοποιεί κάθε χώρα είναι "χειρότερα" ή "καλύτερα" από τα Δ.Π.Χ.Α. και δεν έχει νόημα να πραγματοποιηθεί τέτοια σύγκριση αφού ο σκοπός είναι η σύνταξη ενός κοινού λογιστικού κώδικα μεταξύ των χωρών. Οι Έλληνες λογιστές δραστηριοποιούνται σε ένα πολύ δύσκολο οικονομικό περιβάλλον με τεράστια σε όγκο χρηματοοικονομική, φορολογική νομολογία (νόμοι, αποφάσεις, γνωματεύσεις) και για 30 χρόνια σε ασταθές φορολογικό καθεστώς. Αυτό δυσχεραίνει την εργασία τους και οι νέες απαιτήσεις φαίνονται δύσκολα εφαρμόσιμες. Παρόλα αυτά οι Έλληνες λογιστές έχουν ανταποκριθεί αξία στις υποχρεώσεις τους μελετώντας καθημερινά, θυσιάζοντας τον προσωπικό τους χρόνο και είναι έτοιμοι να εργαστούν για να αντεπεξέλθουν και στις νέες προκλήσεις του παγκόσμιου οικονομικού γίγνεσθαι. (πρόλογος του βιβλίου)

Ο Αριστείδης Θανοκώστας γεννήθηκε στις 06/05/1972 στην Αθήνα. Εκπαίδευση και κατάρτιση: Οικονομολόγος - Λογιστής Α' τάξεως, πτυχιούχος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Πειραιώς, παρακολούθηση μαθημάτων ACCA στο Μanchester Metropolitan University - Μάντσεστερ Αγγλία, παρακολούθηση κατά περιόδους σεμιναρίων στο Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος και στο Σώμα Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών Ελλάδος. Εργασιακή πείρα: Προϋπηρεσία δεκαπέντε ετών στο λογιστικό και ελεγκτικό επάγγελμα με κύριες δραστηριότητες αυτού του διαστήματος στα εξής: Βοηθός λογιστή: Εξωτερικές εργασίες σχετικά με τις αρμόδιες οικονομικές υπηρεσίες και τους πελάτες, χειρόγραφη και σε προγράμματα Η/Υ τήρηση λογιστικών βιβλίων και έκδοση στοιχείων, σύνταξη φορολογικών δηλώσεων, μισθοδοσία. Ασκούμενος ορκωτός ελεγκτής λογιστής (Μέλος του ΣΟΕΛ - ACCA): Εξωτερικός -εσωτερικός έλεγχος, φορολογικός έλεγχος, διαχειριστικός έλεγχος, αποτιμήσεις καθαρής θέσης εταιρειών. Λογιστής (Μέλος ΟΕΕ ): Λογιστική παρακολούθηση και εφαρμογή των Δ.Π.Χ.Α. εισηγμένων και μη στο Χρηματιστήριο Αθηνών εταιρειών.






e-mail Facebook Twitter