Μηνύματα από το Σώμα - Εξαρτήσεις και Δυνατές Επιθυμίες (Σετ 2 Τόμων)


Συγγραφέας : Σίμου, Βίκυ
Εκδότης : Σίμου Βίκυ
Έτος έκδοσης : 2003
ISBN : 960-89501-1-2
Σελίδες : 802
Σχήμα : 29x21
Κατηγορίες : Διατροφή

100.00 € 75.00 €




Μηνύματα απο το Σώμα

Εδώ ο συγγραφέας ανιχνεύει τις βαθύτερες αιτίες σε 5.000 συμπτώματα και η συνειδητοποίησή τους και η αποδοχή, μας βοηθά να συνδεθούμε και πάλι με την Υγεία, την αγάπη προς τον ευατό μας και να φέρουμε αρμονία στη Ζωή μας.

Χρειαζόμαστε να "γνωρίζουμε" για να μπορούμε να θεραπεύσουμε κάτι. Η επίγνωση αυτή σε σωματικό, νοητικό, συναισθηματικό επίπεδο θα μας οδηγήσει στην υγεία, την εσωτερική και εξωτερική αρμονία. Γνώρισα τον δάσκαλό μου το 1976 σε ερευνητικά προγράμματα ψυχοσωματικής. Με τίμησε όταν μου έδωσε τα δικαιώματα της έκδοσης του έργου του για την Ελλάδα.

Όλα αυτα τα χρόνια οι πληροφορίες του βοήθησαν πολλούς πελάτες του Κέντρου Συναισθηματικής Έρευνας να γίνουν θεραπευτές του εαυτού τους.

Εξαρτήσεις & Δυνατές Επιθυμίες

Ο Αμερικανός κλινικός ψυχολόγος Narayan, Singh Khalsa, Ph.d. με ειδίκευση στη φυσική ιατρική και μεταφυσική ανήκει στους πρωτοπόρους της ψυχοσωματικής της μελέτης των εξαρτήσεων. Χαρακτηρίζει το προφίλ του συμπτώματος και ανιχνεύει το ασυνείδητο και το υπέρ-συνείδητο (ψυχή) αναλύοντας την επίδρασή του στην Ζωή μας.

Το σώμα πάντα δίνει μηνύματα στη συνείδησή μας, όταν ασθενούμε, για να βοηθήσει τη σύνδεση με την ψυχή μας. Ασθενούμε κάθε φορά που έχουμε δυσαρμονία σε συναισθηματικό και ψυχικό επίπεδο.

Εδώ ο Συγγραφέας ανιχνεύει τις βαθύτερες αιτίες για σοβαρές συμπεριφορές εξάρτισης και επιθυμιών του εθισμού. Με ερωτηματολόγια και τεστ προσωπικότητας καθώς και με γενεολογικά διαγράμματα κατέγραψε βασικά στοιχεία στο προφίλ της προσωπικότητας της εξάρτησης και της δυνατής επιθυμίας για ουσίες ή δραστηριότητες.


Η Βίκυ Σίμου, Ph.D, είναι ψυχοθεραπεύτρια, οικογενειακή θεραπεύτρια, καθηγήτρια αυτοεκτίμησης, ειδικής αγωγής και μουσικοθεραπεύτρια. Ανήκει στο Διεθνές Συμβούλιο για την Αυτοεκτίμηση από το 1985 και αποτελεί το μοναδικό του στέλεχος στην Ελλάδα. Το 1994 έφερε στην Ελλάδα το 1o Διεθνές Συνέδριο για την Αυτοεκτίμηση με τριάντα ομιλητές και ειδικούς της Αυτοεκτίμησης πολύ γνωστούς σε όλο τον κόσμο, όπως, λόγου χάρη, οι Bob Reasoner, Michele Borba, Nathaniel Branden, J. Canfild, Bettie Vorings, J. Bluestain, Dr. Hanoch Mc Carry κ.ά. Ίδρυσε το Ελληνικό Συμβούλιο για την Αυτοεκτίμηση το 1992 και την Ελληνική Εταιρεία Αυτοεκτίμησης και Συμβουλευτικής ΕΛ.Ε.Α.Σ. Δίδαξε Μετεκπαίδευση Ειδικής Αγωγής στη Μαράσλειο Ακαδημία Δασκάλων επί οκτώ χρόνια. Εκπαίδευσε δασκάλους, νηπιαγωγούς και καθηγητές -της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα- στην Αυτοεκτίμηση και διδάσκει το διετές Πρόγραμμα Συμβούλων Αυτοεκτίμησης. Συμμετείχε στα περισσότερα προγράμματα Εκπαίδευσης Αγωγής Υγείας για δασκάλους και καθηγητές σε όλη την Ελλάδα. Δημιούργησε και λειτουργεί ιδιωτικά το Κέντρο Συναισθηματικής Έρευνας και Αυτοεκτίμησης τα τελευταία τριάντα χρόνια. Δίδαξε στις τέσσερις Ακαδημίες Πολιτών του Πανεπιστημίου Αιγαίου στα τμήματα Συμβουλευτικής, Ειδικής Αγωγής, Συστημικής Θεραπείας και στα τέσσερα τμήματα Ανοιχτών Πανεπιστημίων Αιγαίου.






e-mail Facebook Twitter