Μήπως σας εκβιάζουν συναισθηματικά;

Τι πρέπει να κάνετε όταν οι άνθρωποι της ζωής σας χρησιμοποιούν το φόβο και τις ενοχές για να σας περιορίσουν σε μία σχέση εξάρτησης και υποταγής
Συγγραφέας : Forward, Susan Frazier, Donna
Μεταφραστής : Παπαδάκης, Νίκος Γ.
Εκδότης : Φυτράκης Α.Ε.
Έτος έκδοσης : 2004
ISBN : 978-960-535-351-3
Σελίδες : 463
Σχήμα : 21x14
Κατηγορίες : Ψυχολογία Διαπροσωπικές σχέσεις

15.07 € 9.04 €




Μήπως οι άνθρωποι που είναι σημαντικοί για εσάς: - Απειλούν να σας εγκαταλείψουν ή να σας τιμωρήσουν αν δεν κάνετε ό,τι θέλουν; - Αγνοούν συστηματικά ή περιφρονούν τα συναισθήματα και τις επιθυμίες σας; Αν η απάντησή σας είναι θετική, τότε είστε θύμα συναισθηματικού εκβιασμού - μια μορφή χειραγώγησης κατά την οποία οι άνθρωποι που μας περιστοιχίζουν μας απειλούν -άμεσα ή έμμεσα- με κάποιο είδος τιμωρίας, δημιουργώντας μας φόβο, τύψεις κι ενοχές σε περίπτωση που δεν κάνουμε ό,τι εκείνοι θέλουν. Τέτοιου είδους εκβιαστές μπορεί να είναι οι γονείς ή τ' αδέλφια μας, ο προϊστάμενος ή οι συνάδελφοί μας, οι φίλοι ή ο σύντροφός μας. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι γνωρίζουν πόσο σημαντικοί είναι για εμάς. Γνωρίζουν τις αδυναμίες μας, τα τρωτά μας σημεία και συχνά δε διστάζουν να τα χρησιμοποιούν για να μας περιορίζουν σε μια σχέση εξάρτησης και υποταγής. H Susan Forward ρίχνει φως στις σχέσεις που φθείρονται εξαιτίας ανάλογων συμπεριφορών και μας βοηθά να καταλάβουμε τον τρόπο με τον οποίο μας εκβιάζουν, αλλά και το δικό μας ρόλο σ' αυτό το παιχνίδι δυνάμεων.

Η Susan Forward είναι μια διεθνώς αναγνωρισμένη ψυχοθεραπεύτρια, λέκτορας και συγγραφέας. Τα βιβλία της έχουν μεταφραστεί σε περισσότερες από δεκαπέντε γλώσσες. Εκτός από το ιατρείο της, εργάστηκε για πέντε χρόνια ως παραγωγός και παρουσιάστρια καθημερινού ραδιοφωνικού προγράμματος με συμμετοχή ακροατών στο δίκτυο ABC. Έχει επίσης διατελέσει για μεγάλα χρονικά διαστήματα θεραπεύτρια ομάδων, καθηγήτρια και σύμβουλος σε πολλές νοσοκομειακές και ψυχιατρικές μονάδες της νότιας Καλιφόρνιας και είναι η δημιουργός της πρώτης ιδιωτικής κλινικής θυμάτων σεξουαλικής κακοποίησης στην Καλιφόρνια.






e-mail Facebook Twitter