Μήπως χάθηκες μικρούλη μου;

#21downsyndrome
Συγγραφέας : Αικατερίνη Κακούρη
Εκδότης : Little Goose
Έτος έκδοσης : 2020
ISBN : 978-618-83962-0-3
Σελίδες : 42
Κατηγορίες : Παιδικά βιβλία, Ελληνικά

14.10 € 12.69 €




«Το όνομά μου είναι Φοίβη κι από δω και πέρα θα σε φροντίζω εγώ!»

Η Φοίβη, ένα μικρό και λαμπερό κορίτσι γεμάτο ενέργεια, χαρά και σοφία, ζει στη φάρμα της παρέα με πολλά ζωάκια! Η Άνοιξη σχεδόν έφτασε και μαζί της φέρνει μια συναρπαστική εμπειρία που θα αλλάξει τη ζωή όλων! Στη φάρμα, κότες και χήνες συνυπάρχουν αρμονικά, όμως πώς νιώθουν για κάποιον που είναι… διαφορετικός;
Το φως του ήλιου φέρνει τη νέα μέρα και ένα δυνατό χλιμίντρισμα αναστατώνει τη μικρή Φοίβη. Κότες και χήνες τσιμπάνε με τα ράμφη τους τον Άλτο, ένα μαύρο αγέρωχο άλογο, με ψηλά δυνατά πόδια. Τρέχει, λέει, τόσο γρήγορα και αδέξια που παρασέρνει τα μωρά τους. Είναι, άραγε, αλήθεια αυτό; Ο Άλτο κατεβάζει το κεφάλι λυπημένος και χωρίς να υπερασπιστεί άλλο τον εαυτό του επιστρέφει στο στάβλο, ενώ η Φοίβη προβληματισμένη απ’ όσα είδε και άκουσε, παίρνει το μονοπάτι για τη θάλασσα.
Ένα παιχνίδι στη φύση τής φέρνει ένα νέο φίλο! Ένα μικρό μαλλιαρό κατσικάκι! Με τόσο περίεργα μάτια! Τόσο χαμογελαστά! Είναι τόσο μικρό και αδύναμο που περπατάει με μεγάλη δυσκολία. Η Φοίβη το παίρνει στην αγκαλιά της και ανηφορίζει το μονοπάτι για το αγρόκτημα. Μια μεγάλη καταιγίδα έρχεται. Στο δωμάτιο της, στρώνει κουβέρτες για το νέο της φίλο, που είναι φανερά φοβισμένος από τους ήχους της δυνατής βροχής, όμως η Φοίβη ως μαέστρος της μεγαλύτερης ορχήστρας, μετατρέπει τη βροχή σε μια φανταστική συναυλία! Τι ανακούφιση!
Η νύχτα είναι ήρεμη και δροσερή…
Ένα δυνατό χλιμίντρισμα ταράζει το ήρεμο ξύπνημα της φύσης και σύντομα τα ζώα θα συναντήσουν το νέο μέλος. Μα ποιο είναι αυτό το κατσικάκι; Θα μείνει για πολύ;
Το καλοκαίρι θα φέρει όλες τις απαντήσεις!
Ο καιρός προχωράει, το κατσικάκι γίνεται φίλος με τα ζωάκια, παίζει παιχνίδια και κάθε μέρα μαθαίνει πως να ξεπερνάει τις δυσκολίες! Τα καλοκαιρινά απογεύματα είναι γεμάτα γέλιο, χαρά, περιπέτειες και σκανταλιές!
Όλα δείχνουν να κυλούν υπέροχα, μέχρι που το φτερό της μικρής χήνας… σπάει.
Η ιστορία «Μήπως χάθηκες μικρούλη μου;» είναι αφιερωμένη στην ανθρώπινη μοναδικότητα, στα παιδιά με Σύνδρομο Down και τις οικογένειές τους.


 Η Αικατερίνη Κακούρη είναι καλλιτέχνης και επιχειρηματίας. Σπούδασε Δραματικές και Παραστατικές Τέχνες στην Αθήνα, τη Φλωρεντία και τη Νέα Υόρκη και Γερμανική Φιλολογία. Παράλληλα με τις σπουδές της, υπήρξε εκπαιδευτικός Θεατρικής Αγωγής προσχολικής ηλικίας σε παιδιά τυπικής ανάπτυξης και σε παιδιά με αναπτυξιακές διαταραχές (π.χ. αυτισμός). Η εμπειρία της ως καλλιτέχνις και παιδαγωγός την οδήγησαν στην ίδρυση της Little Goose, του προσωπικού της art brand, με όραμα να εμπνεύσει τις κοινωνίες μέσα από την Τέχνη της. Η ονομασία της εταιρείας προήλθε από το νεότερο χαρακτήρα της ιστορίας της "Mήπως χάθηκες μικρούλη μου;" και συμβολίζει τη νέα γενιά, την αγνότητα, την αλλαγή, τη νέα εποχή.

 







e-mail Facebook Twitter