Μια νύχτα του Αυγούστου


Συγγραφέας : Hislop, Victoria, 1959-
Εκδότης : Ψυχογιός
Έτος έκδοσης : 2021
ISBN : 978-618-01-3766-8
Σελίδες : 280
Κατηγορίες : Αγγλική πεζογραφία - Μυθιστόρημα

15.50 € 10.70 €




25 Αυγούστου 1957: Η αποικία λεπρών στη Σπιναλόγκα κλείνει και ακολουθεί ένα γλέντι για την περίσταση στην Πλάκα, στο χωριό ακριβώς απέναντι. Οι υγιείς συναντούν τους πρόσφατα θεραπευμένους και όλοι μαζί τρώνε, χορεύουν και γιορτάζουν αυτή τη σπουδαία στιγμή απελευθέρωσης από τον φόβο και την αρρώστια.
ΜΙΑ ΝΥΧΤΑ ΠΟΥ ΣΤΑΘΗΚΕ Ο ΧΡΟΝΟΣ
Όλα παγώνουν, ωστόσο, όταν ακούγονται δυο πυροβολισμοί. Η Άννα πέφτει νεκρή. Και το κλείσιμο της αποικίας θα μείνει συνδεδεμένο για πάντα με την τραγωδία.
ΔΥΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΠΟΥ ΣΗΜΑΔΕΥΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΜΟΙΡΑ
Το ζήτημα είναι πώς θα συνεχίσουν να ζουν αυτοί που έμειναν πίσω. Η αδελφή της η Μαρία, ο σύζυγος της Άννας ο Αντρέας, ο εραστής της ο Μανόλης… Πώς θα αντιμετωπίσουν το στίγμα και το σκάνδαλο. Πώς θα χτίσουν ένα μέλλον πάνω στα ερείπια του παρελθόντος.

 


Η Victoria Hislop γεννήθηκε στο Bromley του Kεντ, κοντά στο Λονδίνο, το 1959. Σπούδασε αγγλική φιλολογία στο St Hilda's College της Οξφόρδης. Είναι ταξιδιωτική συντάκτρια για τις περιοδικές εκδόσεις "Sunday Telegraph", "Mail on Sunday" και "Woman & Home". Το πρώτο της μυθιστόρημα, "Το Νησί", παρέμεινε στο Νο. 1 της λίστας ευπώλητων βιβλίων των "Sunday Times" επί οκτώ διαδοχικές εβδομάδες και έχει πουλήσει πάνω από δύο εκατομμύρια αντίτυπα. "Το Νησί" αποτελεί εκδοτικό φαινόμενο για την Ελλάδα, κορυφαίο best seller όλων των εποχών και αγαπήθηκε τόσο από το γυναικείο όσο και από το ανδρικό κοινό. Η Victoria Ηislop συμμετείχε επίσης ως σύμβουλος σεναρίου στην τηλεοπτική μεταφορά του μυθιστορήματος στην Ελλάδα, μια σειρά 26 επεισοδίων που κατέγραψε πρωτοφανή ύψη τηλεθέασης. Αναδείχθηκε Κορυφαία Νεοεισερχόμενη Συγγραφέας στο πλαίσιο του θεσμού Galaxy British Book Awards του 2007, ενώ της απονεμήθηκε και το βραβείο Richard & Judy Summer Read. "Το Νησί" έχει μεταφραστεί σε πάνω από 30 γλώσσες. Το δεύτερο μυθιστόρημά της, "Ο Γυρισμός", κατέλαβε με την κυκλοφορία του τη δεύτερη θέση στη λίστα ευπώλητων των "Sunday Times" και την πρώτη θέση στη λίστα βιβλίων με μαλακό εξώφυλλο. To τρίτο της μυθιστόρημα, "Το νήμα" μπήκε και αυτό στη λίστα των best seller και έτυχε εγκωμιαστικών κριτικών. Η Victoria ζει στο Κεντ με το σύζυγό της και τα δύο τους παιδιά.






e-mail Facebook Twitter