Μια σκέψη για κάθε ημέρα


Συγγραφέας : Aïvanhov, Omraam Mikhaël
Εκδότης : Πύρινος Κόσμος
Έτος έκδοσης : 2024
ISBN : 978-960-430-586-5
Σελίδες : 420
Κατηγορίες : Συμβουλευτική

17.00 € 15.30 €




22 Ιουνίου 2024: Έχετε την απαίτηση να είναι η ζωή σας ομαλή και ευχάριστη, χωρίς ταραχές και βάσανα. Μήπως θα επρεπε να αναρωτηθείτε ποιο είναι το βαθύτερο νόημα αυτών των εμποδίων που υπάρχουν στη φύση και στη ζωή;

Όταν θέλετε να ανεβείτε σ’ ένα ψηλό βουνό για ν' αναπνεύσετε καθαρό αέρα, να θαυμάσετε υπέροχα τοπία, αν ο δρόμος ήταν επίπεδος, λείος, δεν θα υπήρχε προεξοχή για να γαντζωθείτε και να σκαρφαλώσετε, θα γλιστρούσατε και θα γκρεμιζόσασταν στα βάραθρα. Αυτό παθαίνουν όσοι έζησαν μια εύκολη ζωή και ζουν με όλες τις ανέσεις. Πόσοι απ’ αυτούς δεν γλίστρησαν και κατάντησαν να χάσουν την περιουσία τους, την υγεία τους, ακόμα και τα λογικά τους; Αφού ήδη αρχίσατε την αναρρίχηση στις πλαγιές των πνευματικών βουνών, μην επιθυμείτε ομαλή πορεία, αγαπήστε τα κακοτράχαλα μονοπάτια, γιατί η ανώμαλη επιφάνειά τους θα σας επιτρέψει να αναρριχηθείτε, για ν' ανεβείτε προς το φως.


Ο Δάσκαλος Omraam Mikhael Aivanhov γεννήθηκε στη Βουλγαρία το 1900. Ήρθε στη Γαλλία το 1937 όπου και έζησε μέχρι το Δεκέμβρη του 1986. Αυτό που εντυπωσιάζει περισσότερο στη διδασκαλία του είναι η πολλαπλότητα των απόψεων κάτω από τις οποίες παρουσιάζεται αυτό το μοναδικό θέμα: "Ο άνθρωπος και η τελειοποίησή του". Όποιο και να 'ναι το θέμα που αγγίζει, είναι αναπόσπαστα συνδεμένο με τις λειτουργίες του ανθρώπου, με το τι πρέπει να κάνει για να καταλάβει καλύτερα τον εαυτό του και να έχει μια καλύτερη συμπεριφορά στη ζωή του και αν ο λόγος του Δασκάλου έχει τέτοια δύναμη είναι γιατί ο ίδιος είναι η πιο ζωντανή απεικόνιση της Διδασκαλίας του.






e-mail Facebook Twitter