Ντελλαγκράτσια - Ποσειδωνία

Ακούγοντας τον τόπο μου
Συγγραφέας : Φρέρη, Ρόζα
Εκδότης : Σελεφαΐς
Έτος έκδοσης : 2021
ISBN : 978-618-84088-7-6
Σελίδες : 272
Κατηγορίες : Λαογραφία Σύρος - Ιστορία

17.00 € 12.75 €




Το βιβλίο «Ντελλαγκράτσια – Ποσειδωνία, Ακούγοντας τον τόπο μου», ξεκίνησε με συνεντεύξεις από απλούς καθημερινούς ανθρώπους του χωριού και των γύρω οικισμών με σκοπό τη συγκέντρωση στοιχείων για το τόπο και τη ζωή σ’ αυτόν, απ’ τον προηγούμενο αιώνα όπου και κατοικήθηκε. Συνεχίστηκε με συνεντεύξεις και με έρευνα τόσο βιβλιογραφική, όσο και αρχειακή για τους παραθεριστές, οι οποίοι έμεναν στα ιδιαίτερα κτίσματα του οικισμού που χτίστηκαν κατά τον 19ο κι 20ο αι. και την ιστορία τους. Στόχος του συγκεκριμένου πονήματος είναι η συγκέντρωση στοιχείων και η καταγραφή τους, πριν χαθούν με το πέρασμα του χρόνου οι σημαντικές προφορικές μαρτυρίες των ηλικιωμένων.
Σκοπός του βιβλίου είναι η ανάδειξη του ιδιαίτερου αυτού τόπου και η καταγραφή όσο είναι δυνατόν περισσοτέρων στοιχείων που τον αφορούν, ώστε να γίνει δυνατή η σκιαγράφηση μιας άλλης εποχής πολύ διαφορετικής, αλλά πολύ ενδιαφέρουσας. Είναι μια προσπάθεια για να γνωρίσουμε λίγο περισσότερο τις ρίζες μας.
Ξεφυλλίζοντας το ο αναγνώστης θα γνωρίσει την σημαντική ιστορία της «Ντελλαγκράτσιας – Ποσειδωνίας» και μπορεί να το χρησιμοποιήσει και ως οδοιπορικό στα αρχοντικά που υπάρχουν στην περιοχή. Αρχοντικά που μαρτυρούν τη σημαντική ιστορία του νησιού.

 







e-mail Facebook Twitter