Ντόμινο ζωής και θανάτου


Συγγραφέας : Μάρκου, Βιργινία
Εκδότης : Κομνηνός
Έτος έκδοσης : 2022
ISBN : 978-618-5430-72-6
Σελίδες : 205
Κατηγορίες : Νεοελληνική πεζογραφία - Νουβέλα

11.66 € 10.49 €




Η Χρύσα, η Σοφία και η Περσεφόνη εκπροσωπούν τρεις γενιές γυναικών –εγγόνα και θυγατέρα, μητέρα και κόρη, γιαγιά και μητέρα– σ’ ένα ντόμινο όπου ο θάνατος παραμερίζεται «ύπουλα και βίαια»… από τη ζωή!
Οικογενειακά μυστικά που σκεπάστηκαν με τόνους θλίψης, αμηχανίας, ντροπής και φαινομενικής λήθης. Λύπη, εγωιστική αυτολύπηση, παθητικότητα, τύψεις κι ενοχές και μια αγάπη που δεν εκφράστηκε ποτέ.
Πρωταγωνιστές που στρουθοκαμηλίζουν, μια μητέρα με ψυχική νόσο που αυτοκτονεί και μια θυγατέρα που καταλήγει… δολοφόνος!
Διπολισμός, κατάθλιψη, διαταραχή κι εκκρεμές συναισθημάτων, σε μία σκοτεινή ιστορία, όπου όμως, στο τέλος, οδηγεί τους ήρωές μας σε ανάταση και διεξόδους. Γαντζώνονται, όπως όφειλαν, με όλες τους τις δυνάμεις από τη ζωή!


Η Βιργινία Μάρκου γεννήθηκε μία παγωμένη μέρα του Γενάρη -νύχτα για την ακρίβεια- το 1970. Έγινε μάνα σε πολύ νεαρή ηλικία, με αποτέλεσμα να μεγαλώσει μαζί με τα παιδιά της. Στην πρώτη φάση της ζωής της, έβρισκε καταφύγιο στις ιστορίες άλλων, ταυτιζόταν με τους χαρακτήρες που άλλοι δημιουργούσαν και ταξίδευε σε πολλούς τόπους μέσα από τις σελίδες, παρόλο που μόλις και μετά βίας είχε απομακρυνθεί από τον Μαραθώνα, τον τόπο όπου γεννήθηκε και ζει. Στο εξής, φιλοδοξεί να κρύβεται στις δικές της ιστορίες, να υποφέρει ή να χαίροται με τους ήρωες που η ίδια κατασκευάζει και να ταξιδεύει νοερά ή πραγματικά σε τόπους που επιλέγει. Συχνότερος -πραγματικός- προορισμός το Λονδίνο, όπου ζουν τα παιδιά της μόνιμα ως οικονομικοί μετανάστες. Εργάστηκε γι' αρκετά χρόνια σε μέσα ενημέρωσης της Ανατολικής Αττικής, ως ρεπόρτερ, αρθρογράφος και αρχισυντάκτρια. Τη δημοσιογραφική της πένα αντικαθιστά η λογοτεχνική, όταν αποφασίζει να παρακολουθήσει μαθήματα δημιουργικής γραφής. Το "Τρέξε να σωθείς" αποτελεί τον πρώτο σταθμό στο απολαυστικό (κατά τ' άλλα) συγγραφικό κι εκδοτικό της ταξίδι.






e-mail Facebook Twitter