Ο θάνατος του φιλόσοφου

Γύρω από τη ζωή και τον θάνατο του κυνικού φιλοσόφου Περεγρίνου-Πρωτέα που αυτοπυρπολήθηκε στην Ολυμπία κατά τη διάρκεια της 236ης Ολυμπιάδας, στα 166 μ.Χ.
Συγγραφέας : Κέκκου, Μαρία
Εκδότης : Ενάλιος
Έτος έκδοσης : 2008
ISBN : 978-960-536-341-3
Σελίδες : 429
Σχήμα : 21x14
Κατηγορίες : Νεοελληνική πεζογραφία - Μυθιστόρημα Ιστορικό μυθιστόρημα
Σειρά : Ιστορικό Μυθιστόρημα

18.35 € 12.85 €




Είχα μείνει μόνη στη μεγάλη βιβλιοθήκη αναζητώντας τα χαμένα κομμάτια της ζωής μου σε ένα παλιό κιβώτιο που φιλοξενούσε μια σειρά παπύρων με την αλληλογραφία του Λουκιανού... Στο ένα χέρι έσφιγγα τον πάπυρο με την βούλα του νεκρού Λουκιανού που μου χάρισε την ελευθερία και στο στήθος μου ένα πουγκί με πολλά χρυσά νομίσματα που περιελάμβανε η διαθήκη του για μένα... Η όμορφη Ιάκχη, ωθούμενη από τον απελπισμένο έρωτά της για τον ανήσυχο νεαρό φιλόσοφο Περεγρίνο, θα τον ακολουθήσει στην περιπλάνησή του ως εκεί που απλώνεται ο ελληνικός κόσμος και φυτρώνουν κάθε λογής φιλοσοφίες και θρησκείες. Θα βιώσει μαζί του την αγωνιώδη αναζήτησή του να βρει απάντηση στα αιώνια ερωτήματα της ζωής. Ένα συναρπαστικό μυθιστόρημα για το τέλος του Ελληνιστικού Κόσμου.

Η Μαρία Κέκκου γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Φιλολογία και Δημόσια Διοίκηση ατό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Οι μεταπτυχιακές της σπουδές έγιναν στο ΜΤΘΣ της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών όπου εκπόνησε στη συνέχεια και τη διδακτορική της διατριβή. Έχει δημοσιεύσει πολλά άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά και συμμετείχε ως εισηγήτρια σε συνέδρια και σεμινάρια. Έχει εκδώσει βιβλία με λογοτεχνικό και δοκιμιακό περιεχόμενο. Έχει εργαστεί ως καθηγήτρια και διευθύντρια σε σχολεία της Μέσης Εκπαίδευσης, υπεύθυνη για τα Πολιτιστικά Προγράμματα και τους Καλλιτεχνικούς Αγώνες και σήμερα υπηρετεί ως σχολική σύμβουλος φιλολόγων.






e-mail Facebook Twitter