Ο καιρός άλλαζε


Συγγραφέας : Μητσοτάκης, Δημήτρης
Εκδότης : Κέδρος
Έτος έκδοσης : 2022
ISBN : 978-960-04-5261-7
Σελίδες : 240
Κατηγορίες : Νεοελληνική πεζογραφία - Διήγημα

13.30 € 9.31 €




Πώς βρέθηκε μια γυναικεία θηλή σε ένα κουτάκι; Είναι ο φόβος για τις κατσαρίδες παράλογος; Ποια ηθοποιός υπήρξε η απόλυτη φαντασίωση για τους έφηβους του ’80; Πώς παίρνει φωτιά ο τζίτζικας; Θα έδινες το αυτοκίνητό σου για να ακούσεις ένα τραγούδι; Είναι αρετή ή κατάρα η γενναιοδωρία; Γιατί ήταν τόσο φοβερός ο καύσωνας του 1987; Πώς γίνεται ένα κουνελάκι τρομαχτικό; Κάνουν οι καλοί λογαριασμοί τους καλούς φίλους; Είναι ο πόνος διδακτικός; Πώς θα ήταν η ζωή σου αν λειτουργούσες παρορμητικά;
Μια συλλογή διηγημάτων όπου η μυθοπλασία, ο σουρεαλισμός και η φαντασία συναντούν αληθινές ιστορίες και συμβάντα με χιούμορ, τρυφερότητα αλλά και τη σκληρή όψη της πραγματικής ζωής.


Ο Δημήτρης Μητσοτάκης, στιχουργός, συνθέτης και μουσικός, γεννήθηκε στον Πειραιά το 1967, μεγάλωσε στην Καλλιθέα και ζει στην Αθήνα. Είναι ιδρυτικό μέλος και εν ενεργεία ντράμερ του συγκροτήματος "Ενδελέχεια". Υπήρξε μουσικός παραγωγός στο ραδιόφωνο. Από το 1994 εργάζεται ως μουσικός εκπαιδευτής σε ομάδες του ΚΕΘΕΑ, ενώ διευθύνει το μουσικό εργαστήρι του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθήνας. Πρώτο του βιβλίο η "Καυτή σούπα" (2007, Ελληνικά Γράμματα) μια πεζογραφία που είχε πολύ καλή υποδοχή από την κριτική και το κοινό. "Η μονοκατοικία" είναι το δεύτερο βιβλίο του. Έχει δύο κόρες.






e-mail Facebook Twitter