Ο νοικάρης


Συγγραφέας : Ιερωνυμάκη, Κλειώ
Εκδότης : Ανεμολόγιο
Έτος έκδοσης : 2023
ISBN : 978-618-5742-06-5
Σελίδες : 112
Κατηγορίες : Νεοελληνική πεζογραφία - Μυθιστόρημα

12.00 € 10.80 €




Ο Αντώνης Νικολάου, κάτοικος Αθηνών, διορίζεται δάσκαλος σ’ ένα μικρό παραθαλάσσιο χωριό της Κρήτης το 2012. Αποζητά την απομόνωση του τόπου, όντας κυνηγημένος από προσωπικούς, και όχι μόνο, δαίμονες. Εκεί διαμένει σ’ ένα δωμάτιο στην αυλή της κυρίας Τασίας, μιας σκληροτράχηλης ηλικιωμένης γυναίκας η οποία δεν συμβιβάζεται με τον καθωσπρεπισμό της κοινωνίας και υπακούει μόνον στους δικούς της ιδιαίτερους κανόνες ηθικής. Μέσα από την αναπόφευκτη σύγκρουση των δύο αυτών κόσμων ξετυλίγονται σταδιακά οι ιστορίες των ηρώων και έρχεται στο φως ένα μεγάλο μυστικό.
Ένα γλυκόπικρο βιβλίο για τον θάνατο, τη βία, τον αλκοολισμό και τους νοσηρούς κοινωνικούς θεσμούς που δυστυχώς διαιωνίζονται.


Η Κλειώ Ιερωνυμάκη γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης και μετά το Λύκειο φοίτησε στο Τμήμα Οικονομίας και Διοίκησης Τ.Ε.Ι. Πάτρας. Έχει γράψει σειρά άρθρων και διηγημάτων κυρίως για αγορές του εξωτερικού και συνεργάστηκε με τα ΜΜΕ "Ηράκλειο star", "Ρυθμός 104,5", "Woman news"). Eίναι ιδιοκτήτρια και δασκάλα αγγλικών σε Κέντρο Ξένων Γλωσσών με νέους και ενήλικους σπουδαστές.






e-mail Facebook Twitter