Ο πολιτισμός της μουσικής

Και η πολιτική των πολιτισμών: Η συμφωνία, η μουσική των συναυλιών, η τραγωδία, το σκηνικό θέατρο, η όπερα, η λυρική τραγωδία, το μουσικό δράμα, χορός-μπαλέτο, ποίηση, λογοτεχνία, εικαστικές τέχνες
Συγγραφέας : Βαλαβάνης, Τάσσος Γ.
Εκδότης : Παπαγρηγορίου Κ. - Νάκας Χ.
Έτος έκδοσης : 2007
ISBN : 978-960-7554-45-1
Σελίδες : 128
Σχήμα : 24x17
Κατηγορίες : Μουσική

20.29 € 17.25 €




Γνώμες διακεκριμένων για το βιβλίο: Βλαδίμηρος Φεντορόφ - Πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Φιλοσοφίας, Γαλλίας (UNESCO): "Το κείμενο διαθέτει δεμένες λεπτομέρειες που συμβάλλουν στην ανάπτυξη ενός πολυθεματισμού, στο ύφος της GRANDΕ NOUVELLE. Κάθε πρόταση συνιστά πρόσκληση για συζήτηση, περιλαμβανομένης της ιστορίας και της τέχνης του Μπαλέτου". Τζον Μέηζελ - Πρύτανης του Πανεπιστημίου του Κινγκστόουν, Καναδά: "Η κεφαλαιογραφία αντικατοπτρίζει την ιστορία του ενοποιημένου Ευρωπαϊκού Πνεύματος, που περικλείει την Ελλάδα. Η στρατηγική των περιεχομένων είναι φανταστική. Θάθελα για τη χώρα μου να κάνω το ίδιο". Ανδρέας Παρίδης - Αρχιμουσικός της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών: "Είναι το έργο ζωής. Βιβλίο που το απολαμβάνεις με τις αλήθειες του. Είναι η ερμηνεία της Ιστορίας της Μουσικής". Θόδωρος Αντωνίου - Μουσουργός. "Το περιεχόμενο του βιβλίου έχει σπάνιες αρετές. Διαβάζεται με ευχαρίστηση και αναφέρεται παράλληλα με τη μεγάλη Μουσική τέχνη, στα επιτεύγματα των Καλών τεχνών και των Επιστημών. Οι πληροφορίες είναι σπάνιες, αποδοσμένες με πρωτότυπο τρόπο και εντυπωσιακή πυκνότητα στη διαδρομή των χιλιετηρίδων".

Ο Τάσσος Γ. Βαλαβάνης σπούδασε: Μουσικολογία με τον Νορμπέρ Ντυφούρκ στο Εθνικό Ωδείο των Παρισίων, τον Ζακ Σαγιέ στη Σορβώννη, τον Ch. W. Fox στο Πανεπιστήμιο του Ρότσεστερ της Νέας Υόρκης. Διεύθυνση Ορχήστρας με τον Σέργιο Τσελιμπιντάκε, τον Ζαν Φουρνέ. Σύνθεση και Ενορχήστρωση με τον Μπερνάρ Ρότζερς και τον Α. Λαβανίνο. Πιάνο με τον Αλφ. Κορτώ στην Ευρώπη και τον Χ. Εσάνις στις Η.Π.Α. Scholar της Ακαδημίας των Παρισίων και της Ρώμης, σπούδασε πολιτικές και οικονομικές επιστήμες στο Πάντειο Πανεπιστήμιο της Αθήνας και το Πανεπιστήμιο του Πειραιά. Διεθνολογία στο Πανεπιστήμιο της Νικαίας, ειδικεύτηκε στο Συνταγματικό Δίκαιο και τις Διεθνείς Σχέσεις. Αρθρογράφος Ελληνικών Εκδόσεων (όμιλος Καθημερινής, Απογευματινής), καθηγητής στην Ακαδημία Κινηματογράφου και διαπιστευμένος μουσικοκριτικός και κριτικός κινηματογράφου της Motion Pictures of America στη Νέα Υόρκη. Διετέλεσε συνεργάτης της ΜGΜ, των Τimes της Νέας Υόρκης και του περιοδικού ΤΙΜΕ. Διπλωματικός ανταποκριτής στον ΟΗΕ και πολεμικός ανταποκριτής των τρίγλωσσων γαλλικών εκδόσεων: Defense, Heracles, Aviation International. Μέλος της Ενώσεως Ξένων Ανταποκριτών Αθηνών, Παρισίων, Βέρνης, έχει δώσει διαλέξεις στην Ελλάδα (Ελληνική Αρχαιολογική Εταιρεία), ΗΠΑ, Γαλλία, Βρυξέλλες, Ηνωμένο Βασίλειο. Έχει επανειλημμένα τιμηθεί από το "πολιτιστικό κέντρο" του Καίμπριτζ, το Διεθνές Ινστιτούτο Προσωπικοτήτων των Η.Π.Α. Το όνομά του αναφέρεται σε πολλά Who's Who (Γαλλία Αγγλία Γερμανία, ΗΠΑ). Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων, Δημοσιογραφίας, Συνθέσεως, Πιάνου σε ανεγνωρισμένα Ιδρύματα του εξωτερικού και της Ελλάδος. Μέλος του ιστορικού Συνδέσμου Ελλήνων Συνθετών, μετέπειτα πρόεδρος του Σ.Ε. Μουσουργών στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Υπουργείου Πολιτισμού. Αναλυτής των μουσικών έργων στα προγράμματα της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών. Panelist σε Διεθνή Συνέδρια, Ροlyglotte, είναι διαπιστευμένος πολιτιστικός σύμβουλος σε διεθνή Φεστιβάλ. Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής του Ρεπερτορίου Μουσικολογικής Βιβλιογραφίας του Πανεπιστημίου της Πόλεως της Νέας Υόρκης (R.I.L.Μ.). Ιδρυτικό Μέλος της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για τα Εθνικά Θέματα, της Ελληνικής Επιτροπής του Εθνικού Συμβουλίου Μουσικής (UNESCO). Πρόεδρος του World Affairs Organization. Μέλος της Διεθνούς Ενώσεως Μουσικολογίας (Εmeritus), του Διεθνούς Ινστιτούτου Τύπου, Fellow της Διεθνούς Ενώσεως Πολιτικών Επιστημόνων.






e-mail Facebook Twitter