Ο χορός της Λάμιας


Συγγραφέας : Κωνσταντίνος Μαρτινίδης
Εκδότης : Εκδόσεις Πηγή
Έτος έκδοσης : 2023
ISBN : 978-960-626-632-4
Σελίδες : 168
Κατηγορίες : Νεοελληνική πεζογραφία - Μυθιστόρημα

14.30 € 12.87 €




«Πέρα, ο κάμπος απλωνόταν μαύρη θάλασσα και, εκεί καταμεσής, σαν στοιχειωμένο καράβι που πέτρωσε, πότιζε μ’ ασήμι η σελήνη την γκρίζα οροσειρά του δαίμονα.»
Ο έφηβος Μάχος µετακοµίζει µε την µητέρα του στο γραφικό χωριό του παππού του. Ο χαρισµατικός κυρ Αναστάσης τον συµπαρασύρει, µέσω των διηγηµάτων του, σε έναν τόπο µε οµορφιές, µυστικά και πρωτοφανείς ιδιαιτερότητες. Η εξερεύνηση του νεαρού, στο πλευρό της νέας του παρέας, θα τον βοηθήσει να ανακαλύψει αν οι γλαφυρές ιστορίες του παππού είναι προϊόντα της φαντασίας του ή πραγµατικότητα. Είναι αλήθεια δαιµονικός ο επιβλητικός όγκος του όρους της Λάµιας, που εδώ και πολλά χρόνια στοιχειώνει τους ανθρώπους του χωριού;
Την περιπέτεια των νεαρών φίλων συνοδεύει και ο πρώτος τρυφερός έρωτας του Μάχου, ένα κορίτσι, που ενδύεται το δικό του πέπλο µυστηρίου. Η εξιχνίαση των γεγονότων που «σηµάδεψαν» την Λάµια, καθώς και η συνειδητοποίηση βασικών ανθρωπίνων αξιών, θα συµβάλλουν µε τον τρόπο τους στην ενηλικίωση του νεαρού πρωταγωνιστή µας.
Ένα πρωτότυπο κοινωνικό βιβλίο που εξετάζει τις ανθρώπινες σχέσεις τόσο στο πλαίσιο της φιλίας όσο και της οικογένειας, µε βουκολικό χαρακτήρα και έντονα στοιχεία µυστηρίου.







e-mail Facebook Twitter