Οι βασικές δομές του συντακτικού της νέας ελληνικής γλώσσας

Χρηστικό βοήθημα για τη διδασκαλία της νέας ελληνικής ως πρώτης, δεύτερης και ξένης γλώσσας και για την επανάληψη-εμπέδωση των βασικών συντακτικών δομών της
Συγγραφέας : Ρεπούσης, Γιώργος Χ.
Εκδότης : Μεταίχμιο
Έτος έκδοσης : 2001
ISBN : 978-960-375-187-8
Σελίδες : 183
Σχήμα : 24x17
Κατηγορίες : Ελληνική γλώσσα, Νέα - Σπουδή και διδασκαλία Ελληνική γλώσσα, Νέα - Συντακτικό

11.21 € 7.85 €




Το παρόν βιβλίο είναι ένα σύνθετο έργο. Αφενός απευθύνεται σε όσους επιθυμούν να διδάξουν την Ελληνική Γλώσσα, κυρίως τη δομή του λόγου και τα εκφραστικά μέσα που αυτή διαθέτει, και αφετέρου στους μαθητές όλων των τάξεων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Το πόνημα αυτό προβάλλει το λειτουργικό χαρακτήρα του συντακτικού φαινομένου και οδηγεί στην κατανόηση βασικών εννοιών που αφορούν τη συντακτική πλοκή. Εξετάζονται κατά σειρά: · Η δομή του λόγου · Η πρόταση · Η αναπτυγμένη πρόταση - Προσδιορισμοί · Παράταξη και υπόταξη · Ευθύς και πλάγιος λόγος - Ακολουθία χρόνων · Τα κλιτά μέρη του λόγου · Τα άκλιτα μέρη του λόγου - Μόρια · Φραστικοί τρόποι στο λόγο Τέλος, υπάρχει εκτενής βιβλιογραφία και παράρτημα με Syllabous (αναλυτικά προγράμματα) για τις εξετάσεις των επιπέδων G.C.S.E. και A-Level με γενικές παρατηρήσεις και πληροφορίες.

Ο Γιώργος Χ. Ρεπούσης είναι πτυχιούχος της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών με μεταπτυχιακές σπουδές στα Παιδαγωγικά και στη Λογοτεχνία και υπηρετεί στη Δημόσια Εκπαίδευση. Έχει επιλεγεί Σύμβουλος Φιλολόγων (Βοιωτία) και Συντονιστής Εκπαίδευσης Εξωτερικού (Λονδίνο, Κάιρο) και έχει τιμηθεί με το παράσημο της Πολιούχου Σινά Μεγαλομάρτυρος Αγίας Αικατερίνης. Έχει δημοσιεύσει άρθρα γενικού και ειδικού ενδιαφέροντος σε εφημερίδες και περιοδικά.






e-mail Facebook Twitter