Οι λόγοι διαζυγίου


Συγγραφέας : Κουκούλης, Ανδρέας
Εκδότης : Νομική Βιβλιοθήκη
Έτος έκδοσης : 2016
ISBN : 978-960-562-583-2
Σελίδες : 373
Σχήμα : 17x24
Κατηγορίες : Αστικό δίκαιο Διαζύγιο

42.00 € 35.70 €




Η παρούσα μονογραφία «Οι λόγοι διαζυγίου – Ζητήματα ουσιαστικού και δικονομικού δικαίου» έχει ως αντικείμενο τους λόγους διαζυγίου και πραγματεύεται ζητήματα τόσο ουσιαστικού όσο και δικονομικού δικαίου. Οι λόγοι διαζυγίου συνιστούν ένα ιδιαιτέρως ευαίσθητο ζήτημα του Οικογενειακού Δικαίου, το οποίο απασχολεί έντονα όχι μόνο τη νομική επιστήμη, αλλά και την κοινωνία. Στην παρούσα μονογραφία γίνεται προσπάθεια ανεύρεσης λύσεων για την εξυπηρέτηση των πρακτικών αναγκών που αναφύονται από τους λόγους διαζυγίου, λαμβάνοντας υπόψη και τα ισχύοντα σε άλλες έννομες τάξεις.

Στην εισαγωγή του παρόντος έργου παρατίθενται η έννοια και οι αρχές του διαζυγίου, η έννοια και τα συστήματα των λόγων διαζυγίου, ενώ ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα είναι η αναφορά του συγγραφέα στην ιστορική εξέλιξη του δικαίου του διαζυγίου και η παράθεση συγκριτικής επισκόπησης με τα σχετικώς ισχύοντα στα δίκαια άλλων κρατών. Ακολουθούν δύο εκτενείς θεματικές ενότητες, όπου στην πρώτη ο συγγραφέας αναφέρεται στη θεμελίωση αφενός και  την αποδυνάμωση αφετέρου των λόγων διαζυγίου, ενώ στη δεύτερη αναλύονται δικονομικά ζητήματα τόσο αναφορικά με το συναινετικό διαζύγιο όσο και με το κατ’ αντιδικία.

Το έργο «Οι λόγοι διαζυγίου – Ζητήματα ουσιαστικού και δικονομικού δικαίου» συμπληρώνεται με παράρτημα υποδειγμάτων, ιδιαίτερα χρήσιμο για τους ενασχολούμενους στην πράξη με το οικογενειακό δίκαιο και με αναλυτικό αλφαβητικό ευρετήριο, το οποίο διευκολύνει σημαντικά τον αναγνώστη στην έρευνά του.







e-mail Facebook Twitter