Οι μυστικές διδασκαλίες του Σίβα

Το αβυθομέτρητο μυστήριο της υπέρτατης πραγματικότητας
Συγγραφέας : Σρι Σομανάντα Μαχαράτζ
Εκδότης : Dharma
Έτος έκδοσης : 2021
ISBN : 978-618-5608-00-2
Σελίδες : 304
Κατηγορίες : Φιλοσοφία, Ινδική

17.49 € 12.24 €




O σαϊβισμός είναι μια σημαντική σχολή και ένα πνευματικό μονοπάτι με μεγάλο αριθμό οπαδών σε διάφορα μέρη της Ινδίας. Η συμβολή του σαϊβισμού στην ινδική ζωή, στον πολιτισμό, στην φιλοσοφία και στην θρησκεία είναι ίση με την συμβολή κάθε άλλου συστήματος της ινδικής φιλοσοφίας.

Ο σαϊβισμός θεωρεί την πνευματική απελευθέρωση ως τον έσχατο σκοπό της ζωής. Απελευθέρωση του ανθρώπου, σύμφωνα με το σύστημα αυτό, σημαίνει την αναγνώριση της αληθινής φύσης του που είναι η πρωταρχική, έμφυτη, αγνή επίγνωση του Εαυτού. Η φυσιολογική ψυχολογική συνείδηση του εγώ είναι σχετική. Αφού η αληθινή αυτεπίγνωση είναι σε αντίθεση με αυτήν, το «εγώ» θεωρείται ως μη εαυτός.

Στο βιβλίο αυτό παρουσιάζονται οι βασικές διδασκαλίες του Σίβα, καθώς και πρακτικές μέθοδοι για την επίτευξη του τελικού στόχου του ανθρώπου, όπου ο άνθρωπος απελευθερώνεται και γίνεται ένα με τον Σίβα. Αν και αρχαίας προέλευσης, οι διδασκαλίες αυτές μοιάζουν να απευθύνονται στον σύγχρονο άνθρωπο που είναι βυθισμένος στα εγκόσμια προβλήματα και αναζητά μια διέξοδο και ένα φως στην ζωή του.

 







e-mail Facebook Twitter