Οι περιπέτειες μιας σακούλας στο δάσος


Συγγραφέας : Χριστίνα Κασιντή
Εκδότης : Κλειδάριθμος
Έτος έκδοσης : 2023
ISBN : 978-960-645-548-3
Σελίδες : 36
Κατηγορίες : Παιδικά βιβλία, Ελληνικά Ανακύκλωση - Βιβλία για παιδιά

12.20 € 10.98 €




Η αγαπημένη σακούλα των παιδιών δραπετεύει από τον σάκο της ανακύκλωσης και βρίσκεται στον δρόμο. Φοβάται μήπως γίνει χαλκομανία στις ρόδες των αυτοκινήτων, αλλά όχι για πολύ! Μια μεγάλη σουσουράδα, η Ασπασία, την αρπάζει και πετούν πάνω από την πόλη προς άγνωστη κατεύθυνση.
Σύντομα, το μυστήριο λύνεται, καθώς φτάνουν στο δάσος, που είναι ένας μικρός παράδεισος. Τι θα συμβεί εκεί; Θα καταφέρει η Σούλα να σώσει την Ασπασία και τα παιδιά της από την πυρκαγιά που απειλεί να καταστρέψει τα πάντα;

Η συγγραφέας, εμφανώς ευαισθητοποιημένη στο ζήτημα της ανακύκλωσης και των οικολογικών ζητημάτων για ακόμα μια φορά, με περίτεχνο τρόπο μας υποδεικνύει την άξια της ανακύκλωσης. Στην ιστορία αυτή, προβάλλεται επιπλέον η αξία του δάσους και της προστασίας του και δίνεται στον εκπαιδευτικό ή τον γονέα η δυνατότητα να μιλήσει στα παιδιά για τη σημασία του εθελοντισμού.


Η Χριστίνα Κασιντή κατάγεται από την Κόρινθο. Σπούδασε Αγ­γλική Φιλολογία στο Εθνικό και Καποδιστριακό ανεπιστήμιο Α­θηνών και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στον Αμερικανικό Πολι­τισμό στο Πανεπιστήμιο του Exe­ter στη Μεγάλη Βρετανία. Ζει στην Κορινθία μαζί με τον σύ­ζυγό της και τους δυο γιούς της και εργάζεται ως καθηγήτρια Αγ­γλικής Γλώσσας στη Δευτερο­βάθμια Εκπαίδευση. Στον ελεύ­θερο χρόνο της πετάει με τη λιβε­λούλα της στη Χώρα των Παρα­μυθιών, χτίζει σπίτια από δανδε­λίωνες με τα τρία γουρουνάκια, φτιάχνει μοσχομυριστές μηλόπι­τες με τη Χιονάτη και πλέκει λα­χανί πουλόβερ για την Κοκκινοσκουφίτσα.






e-mail Facebook Twitter