Οι χρυσοί και οι χωρίς


Συγγραφέας : Παπαδόπουλος, Στέφανος, 1968-
Εικονογράφος : Κούρκουλου, Αγγελική
Εκδότης : Παπαδόπουλος Στέφανος
Έτος έκδοσης : 2017
ISBN : 978-618-5326-00-5
Σελίδες : 27
Σχήμα : 29x21
Κατηγορίες : Παιδικά βιβλία, Ελληνικά

12.00 € 8.40 €




Ποιο μεγάλο δάσος δεν έχει το μυστικό του; Το δικό μας έχει μια μαγική βελανιδιά. Ποιο βασίλειο δεν έχει την αριστοκρατία του; Στα ζώα του δάσους μας διαφεντεύουν οι Χρυσοί, υπό την ηγεμονική φυσιογνωμία του Λουξ, του λαγού βασιλιά με το πλεγμένο γένι. Ποιο σεντούκι δε φυλάει ένα θησαυρό; Στα δικά τους οι Χρυσοί κρύβουν από ένα χρυσό βελανίδι, και ο βασιλιάς, δύο. Οι Χωρίς δεν έχουν χρυσά βελανίδια, δεν έχουν εξουσία, δεν έχουν τίποτα. Δεν έχουν καν ελπίδα, καθώς το μαγικό δέντρο δεν παράγει πια καρπούς εδώ και πολλά χρόνια. Τι θα γίνει όμως την ημέρα που, απρόσμενα, θα εμφανιστεί ξανά ένα χρυσό βελανίδι; Ποιος από τους Χωρίς θα το πάρει όταν πέσει; Πώς θα προστατεύσουν οι Χρυσοί τον κλειστό τους κύκλο; Τι θ’ αποφασίσει τελικά ο βασιλιάς Λουξ;

Ένα αλληγορικό παραμύθι, που θίγει σοβαρά κοινωνικά ζητήματα του χθες και του σήμερα. Μια ιστορία που τολμάει ν’ αγγίξει ταξικές διαφορές, ν’ αναγνωρίσει φτηνές συμπεριφορές και να ξεσκεπάσει ποταπά συναισθήματα. Καθεστώτα, άρχοντες και αρχούμενοι, νόμοι και τιμωρίες, όλα ζωτικά κομμάτια της οργανωμένης πολιτειακής δομής, είναι παρόντα στους Χρυσούς και τους Χωρίς.

Ένα παραμύθι που, ανοίγοντας το παράθυρο στη δημοκρατία, την κοινωνική ηθική και την οικονομική κρίση, μας ξυπνάει απότομα απ’ το λήθαργο της ευπρέπειας, της ρουτίνας και της τάξης.


Ο Στέφανος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1968. Σε ηλικία ενός έτους ακολούθησε τους γονείς του στην Καλιφόρνια και όταν έγινε 4 ετών η οικογένεια του μετακόμισε στο Παρίσι όπου και έζησε για 25 χρόνια. Γαλουχήθηκε από τη μητέρα του και ανατράφηκε με αρχές και αξίες βασισμένες στον ανθρωπισμό και το δίκαιο. Σπούδασε κοινωνική οικονομία, διπλωματία και διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο. Το 1993 αποφοίτησε από τη νομική. Επέστρεψε στην Ελλάδα το 1997 με μια βαλίτσα γεμάτη γαλλική κουλτούρα και ελληνικές ρίζες. Η αστείρευτη φαντασία του, η ασυμβίβαστη παιδικότητά του και η ανάγκη του για ουσιαστική προσφορά και δημιουργία, νίκησαν στη μάχη με τα κοινωνικά πρότυπα του businessmanπου υπήρξε για 15 χρόνια. Εμπνευσμένος από την αγάπη των παιδιών του, δημιουργεί παραμύθια και ιστορίες που τους διηγείται τα βράδια. Η επιμονή της γυναίκας του, τον πείθει τελικά να βάλει τις ιστορίες του σε χαρτί και έτσι, γεννιέται " Η παχουλή βατραχίνα ", μα και όσα παραμύθια πρόκειται να ακολουθήσουν.






e-mail Facebook Twitter