Πανεπιστημιακή φυσική

Με σύγχρονη φυσική: Μηχανική, κύματα
Συγγραφέας : Young, Hugh D. Freedman, Roger A.
Μεταφραστής : Μάνεσης, Ευάγγελος Κ. Παρασκευαΐδης, Κωνσταντίνος Ε. Χριστοδουλίδης, Κώστας Κατσούφης, Ηλίας Κ. Κουρούκλης, Γεράσιμος Α. Ζουμπούλης, Ηλίας Σ. Δρης, Εμμανουήλ Α. Πιζάνιας, Μιχαήλ Ν.
Εκδότης : Εκδόσεις Παπαζήση
Έτος έκδοσης : 2009
ISBN : 978-960-02-2338-5
Σελίδες : 736
Τόμος : 1
Σχήμα : 29x21
Κατηγορίες : Φυσική - Σπουδή και διδασκαλία (Ανώτατη)

139.11 € 89.03 €




Το βιβλίο αυτό είναι προϊόν καινοτομιών στη διδασκαλία της Φυσικής για περισσότερο από μισό αιώνα. Όταν το 1949 κυκλοφόρησε η πρώτη έκδοση της Πανεπιστημιακής Φυσικής των Francis W. Sears και Mark W. Zemansky, ήταν επαναστατική σε σχέση με τα συγγράμματα Φυσικής που χρησιμοποιούσαν απειροοστικό λογισμό, γιατί έδινε έμφαση στις θεμελιώδεις αρχές της Φυσικής και στον τρόπο εφαρμογής τους. Η επιτυχία της Πανεπιστημιακής Φυσικής επί σειρά γενεών φοιτητών και διδασκόντων σε όλο τον κόσμο αποτελεί μαρτυρία των πλεονεκτημάτων αυτής της προσέγγισης. Προετοιμάζοντας την Ενδέκατη Έκδοση, ενισχύσαμε και αναπτύξαμε την Πανεπιστημιακή Φυσική ακόμη περισσότερο δίνοντας έμφαση σε δυο σημαντικούς στόχους: να βοηθήσουμε τους σπουδαστές να αναπτύξουν εννοιολογική κατανόηση και να αποκτήσουν ισχυρές δεξιότητες στην επίλυση προβλημάτων. (από τον πρόλογο των συγγραφέων)

O Hugh D. Young είναι Kαθηγητής Φυσικής στο Πανεπιστήμιο Carnegie Mellon στο Pittsburgh της Πενσυλβανίας. Έκανε προπτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές στο Carnegie Mellon και Διδακτορική Διατριβή (Ρh.D.) στη θεωρία των Θεμελιωδών Σωματιδίων με επιβλέποντα καθηγητή τον Richard Cutkosky. Έγινε μέλος του καθηγητικού προσωπικού το 1956 στο Carnegie Mellon και διετέλεσε Επισκέπτης Καθηγητής για δύο χρόνια στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας στο Βerkeley. Η σταδιοδρομία του καθηγητή Young επικεντρώθηκε εξολοκλήρου στην προπτυχιακή παιδεία. Έχει συγγράψει διάφορα εγχειρίδια προπτυχιακών σπουδών, και το 1973 συμμετείχε ως συγγραφέας μαζί με τους Francis Sears και Μark Zemansky στα πολύ γνωστά εισαγωγικά συγγράμματά τους. Μετά τον θάνατό τους, ανέλαβε πλήρη υπευθυνότητα για τις νέες εκδόσεις αυτών των συγγραμμάτων, ενώ τελευταία συνεργάστηκε με τον καθηγητή Freedman για την "Πανεπιστημιακή Φυσική". Ο καθηγητής Υoung είναι ενθουσιώδης σκιέρ, ορειβάτης και πεζοπόρος. Διετέλεσε για κάποια χρόνια αναπληρωματικός οργανίστας στον καθεδρικό του Αποστόλου Παύλου στο Pittsburgh, και έχει πραγματοποιήσει πολυάριθμα ρεσιτάλ αρμόνιου στην περιοχή του Pittsburgh. Ο καθηγητής Young και η σύζυγός του Αlice συνήθως κάνουν μεγάλα ταξίδια το καλοκαίρι, ιδιαίτερα στην Ευρώπη και στην περιοχή της νότιας Utah με το φαράγγι της ερήμου.






e-mail Facebook Twitter