Παράλληλο συντακτικό αρχαίας και νέας ελληνικής γλώσσας μέσα από ασκήσεις

Για το γυμνάσιο και το λύκειο: Ονοματικά μέρη του λόγου
Συγγραφέας : Γιαγκοπούλου, Αναστασία Α. Παπαχατζοπούλου, Κωνσταντινιά
Εκδότης : Ζήτη
Έτος έκδοσης : 2012
ISBN : 978-960-456-328-9
Σελίδες : 158
Τόμος : 1
Σχήμα : 29x21
Κατηγορίες : Ελληνική γλώσσα, Νέα - Σπουδή και διδασκαλία (Μέση) Ελληνική γλώσσα, Αρχαία - Συντακτικό - Σπουδή και διδασκαλία (Μέση)

14.91 € 11.78 €




Βασικός στόχος του συγκεκριμένου έργου είναι να καλλιεργηθεί στους αναγνώστες η συνείδηση της συνέχειας, της αδιάσπαστης ενότητας και εξέλιξης της γλώσσας μας στις συντακτικές της κυρίως δομές, μέσα από το συσχετισμό των συντακτικών φαινομένων της αρχαίας και νέας ελληνικής και μέσα από την αποτύπωση των αλλαγών που συντελέστηκαν στις δομές της. Έτσι, πιστεύουμε πως η θεωρία, τα παραδείγματα και οι ασκήσεις που περιέχονται στο βιβλίο θα καταστήσουν καλύτερα κατανοητή τη λειτουργία της γλώσσας μας μέσα στο χρόνο. Επιπλέον, το παράλληλο συντακτικό μπορεί να συμβάλει και στην εξοικονόμηση διδακτικού χρόνου ή απλώς στην εξοικονόμηση χρόνου εκμάθησης των συντακτικών φαινομένων της ελληνικής γλώσσας από τους μαθητές . Το παρόν βιβλίο αποτελεί το α' τεύχος του παράλληλου συντακτικού και αφορά στη διαίρεση του λόγου σε περιόδους, ημιπεριόδους και προτάσεις και στο ονοματικό μέρος του λόγου μέσα από θεωρία και ασκήσεις.

Eίναι απόφοιτος της Φιλοσοφικής Σχολής του Aριστοτελείου Πανεπιστημίου, στο τμήμα της Eλληνικής Φιλολογίας, με ειδίκευση στις κλασικές σπουδές. Aπό το 1990 εργάζεται στο Aριστοτέλειο Φροντιστήριο Θεσσαλονίκης, διδάσκοντας αρχαία ελληνικά.






e-mail Facebook Twitter