Παροιμίες. Αρματωσιά

Οι πιο συνηθισμένες παροιμίες και εκφράσεις των Ελλήνων και των Ρώσων με την εξήγηση και την προφορά τους: Οι απεικονίσεις των Ελλήνων και των Ρώσων με πολεμική στολή
Συγγραφέας : Θεοδωρίδου, Μαρία Χ.
Εκδότης : Κλειδάριθμος
Έτος έκδοσης : 2004
ISBN : 978-960-209-710-6
Σελίδες : 143
Σχήμα : 24x17
Κατηγορίες : Ενδυμασία Λαογραφία Παροιμίες

12.00 € 9.00 €




Στόχος αυτού του βιβλίου είναι να καταδείξει πόσο κοντά είναι οι Έλληνες και οι Ρώσοι -δυο μεγάλοι λαοί με πανάρχαια ιστορία, κοινή θρησκεία και επομένως καθαρές ομοιότητες στην παράδοση και τη θυμοσοφία. Το βιβλίο χωρίζεται σε δύο μέρη: Το πρώτο μέρος περιλαμβάνει μια συλλογή παροιμιών και εκφράσεων που είναι κοινές και στους δύο λαούς, ενώ το δεύτερο μέρος παρουσιάζει διάφορες πολεμικές στολές των Ελλήνων και των Ρώσων στο πέρασμα του χρόνου. Το βιβλίο είναι δίγλωσσο, στα Ελληνικά και τα Ρωσικά.

Η Μαρία Θεοδωρίδου γεννήθηκε το 1958 στο Καζαχστάν. Μεγάλωσε σε μια οικογένεια Ελλήνων του Πόντου που φρόντισε να της μεταδώσει από νωρίς την αγάπη προς τα ήθη, έθιμα και τις παραδόσεις του ελληνικού και ρωσικού πολιτισμού. Μετά τις σπουδές της στο Ανώτερο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα της Ρωσίας, ακολούθησαν η Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών και στη συνέχεια η υποτροφία της από το πρόγραμμα Ι.Κ.Υ., στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, όπου την καταξίωσαν σήμερα σε μια έμπειρη καθηγήτρια ρωσικής γλώσσας και λογοτεχνίας, αλλά και σε ένα ανήσυχο συγγραφικό πνεύμα που με σεμνό τρόπο επιθυμεί να γεφυρώσει τους δύο πολιτισμούς. Ένα δείγμα αυτής της προσπάθειας είναι και το βιβλίο "750 ελληνικές & ρωσικές παροιμίες" που θα ταξιδέψουν τον αναγνώστη στα μονοπάτια της ρωσικής και ελληνικής γλώσσας.






e-mail Facebook Twitter