Περί αιγιαλού και παραλίας

Καθορισμός, προστασία, επιτρεπτές επεμβάσεις
Συγγραφέας : Μπακαβού, Μαρία Φωτόπουλος, Φώτης
Εκδότης : Νομική Βιβλιοθήκη
Έτος έκδοσης : 2016
ISBN : 978-960-562-510-8
Σελίδες : 224
Κατηγορίες : Δημόσιο δίκαιο

32.00 € 27.20 €




Το ανά χείρας έργο «Περί αιγιαλού και παραλίας» αποτελεί το πρώτο της νέας σειράς «Τεχνικές Εφαρμογές Διοικητικού Δικαίου για Δικηγόρους & Μηχανικούς», η οποία δημιουργήθηκε για να προσεγγίσει μία σειρά θεμάτων με μεγάλο ενδιαφέρον, τόσο από την πλευρά του νομικού όσο και από την πλευρά του τεχνικού – μηχανικού. Το παρόν σύγγραμμα επικεντρώνεται στην ανάλυση των νομικών και τεχνικών ζητημάτων που αναδύονται από την εφαρμογή του δικαίου για τον αιγιαλό και την παραλία. Επιχειρείται η κωδικοποίηση και παρουσίαση με  ενιαία, εύληπτη μορφή των διατάξεων 100 και πλέον νομοθετημάτων που αφορούν τον αιγιαλό και την παραλία στην Ελλάδα, καθώς και τις κατασκευές και τα έργα σε αυτά.
Η ταυτόχρονη κάλυψη του θέματος τόσο από τεχνικής και διοικητικής όσο και από νομικής σκοπιάς αποτελεί τον πρωταρχικό στόχο του συγ­γράμματος, καθώς – όπως συμβαίνει άλλωστε σε πληθώρα θεμάτων – θεωρείται ότι είναι αδύνατος ο διαχωρισμός των τριών αυτών προσεγγίσεων.
Όσον αφορά στη μεθοδολογία προτιμήθηκε η μέθοδος καταρχήν της ερμηνείας όλων των κρίσιμων εννοιών που αφορούν τον αιγιαλό και την παραλία, ιδίως υπό το φως της πλούσιας νομολογίας του Συμβουλίου της Επικρα­τείας, και στη συνέχεια ακολουθεί η αναλυτική παρουσίαση κάθε έργου, κατασκευής ή διαδικασίας στον αιγιαλό και στην παραλία, ώστε να μπορεί τόσο ο εξειδικευμένος στο αντικείμενο, όσο και ο για πρώτη φορά αντιμέ­τωπος με αυτό, να περιηγηθεί με άνεση στο βιβλίο αυτό και να αναζητήσει με ευχέρεια τις απαντήσεις στα ζητήματα που τον απασχολούν.
Το βιβλίο πλαισιώνεται από πίνακες, εικόνες και σχήματα στις επιμέρους θεματικές ενότητες που του δίνουν μία έντονη πρακτική διάσταση και διευκολύνουν τον χρήστη στην ευχερέστερη αντιμετώπιση των σχετικών ζητημάτων.







e-mail Facebook Twitter