Περιβάλλον, διαγράμματα

Διαγράμματα, σχόλια, νομολογία, υποδείγματα
Συγγραφέας : Συλλογικό έργο Βασιλειάδης, Δ. Παπαπετρόπουλος, Αντρέας Διβάνη, Χριστίνα Κουσκουνά, Μεταξία
Εκδότης : Νομική Βιβλιοθήκη
Έτος έκδοσης : 2016
ISBN : 978-960-562-512-2
Σελίδες : 580
Σχήμα : 17x24
Κατηγορίες : Περιβάλλον - Προστασία - Δίκαιο και νομοθεσία

53.00 € 45.05 €




Στο παρόν έργο με τίτλο «Περιβάλλον» παρουσιάζονται σχηματικά υπό μορφή διαγραμμάτων μαζί με σχετική ερμηνεία και νομολογία όλα τα κρίσιμα και επίκαιρα θέματα του περιβαλλοντικού δικαίου. Πέρα από την ανάλυση της έννοιας, των πηγών και των θεμελιωδών αρχών του δικαίου του περιβάλλοντος, περιλαμβάνονται σε αυτοτελή κεφάλαια όλα τα θέματα του φυσικού περιβάλλοντος (δάση, χαρακτηρισμός δάσους, επιτρεπτές επεμβάσεις εντός δασών και δασικών εκτάσεων, δασικοί χάρτες, βιοποικι­λότητα, δίκτυο Natura 2000, τοπίο, ύδατα - ρέματα, αιγιαλός – παραλία - λιμένες) και του πολιτιστικού περιβάλλοντος. Επίσης, αναλύονται θέματα περιβαλλοντικής αδειοδότησης έργων και αποβλήτων. Επιπλέον στο παρόν έργο γίνεται μία εκτενής ανάλυση του δικαίου του χωρικού και πολεοδομικού σχεδιασμού. Το έργο ασχολείται, ακόμη, με την ενωσιακή ρυθμιστική αρμοδιότητα στον τομέα του περιβάλλοντος. Τέλος, ο αναγνώστης θα βρει συγκεντρωμένες όλες τις δυνατότητες που παρέχει το ελληνικό, το ενωσιακό και το Διεθνές Δίκαιο όσον αφορά στη Δικαστική προστασία σε περιβαλλοντικές υποθέσεις (στα πολιτικά και διοικητικά δικαστήρια, τους μηχανισμούς δικαστικής προστασίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση κ.λπ.) μαζί με σχετικά υποδείγματα δικογράφων.
Η ύλη κάθε θέματος κεφαλαίου κατατάσσεται σε τρεις ενότητες μέρη. Στην πρώτη ενό­τητα περιλαμβάνεται η ισχύουσα νομοθεσία του θέματος σε ένα συνοπτικό, αλλά κατά το δυνατόν πλήρες διάγραμμα, που βοηθά την κατανόηση των βασικών νομοθετικών επιλογών και της συστηματικής κατάταξής τους και διευκολύνει με τον τρόπο αυτό την απομνημόνευσή τους. Στη δεύτερη ενότητα «Σχετική νομολογία - σχόλια» γίνεται περαιτέρω ανάλυση της νομοθεσίας εκάστου θέματος - ζη­τήματος με επιλεγμένες αναφορές σε πρόσφατη νομολογία, ιδίως του Συμβουλίου της Επικρατείας, του Αρείου Πάγου και του ΔΕΕ, η οποία συμπληρώνεται με την παράθεση ενδεικτικής βιβλιογραφίας για περαιτέρω έρευνα. Τέλος, η τρίτη ενότητα «Ερωτήσεις» περιέχει συνοπτικές, αλλά καίριες ερωτήσεις σε θεωρητικά και πρακτικά ζητήματα, μαζί με τις απαντήσεις τους, οι οποίες βοηθούν αποτελεσματικά τον αναγνώστη στην πληρέ­στερη και βαθύτερη κατανόηση των σχετικών ζητημάτων.
Το έργο απευθύνεται στους νομικούς της πράξης και ελπίζουμε ότι θα αποτελέσει χρή­σιμο, πρακτικό και εύχρηστο εργαλείο αναζήτησης και μελέτης, κατά το δυνατόν πλή­ρες και επικαιροποιημένο, σε όποιον θελήσει να εμβαθύνει περισσότερο σε αυτό για ακαδημαϊκούς ή επαγγελματικούς σκοπούς ή να ασκήσει τις δυνατότητες που παρέχει το εθνικό και το ενωσιακό δίκαιο όσον αφορά στη δικαστική προστασία στις περιβαλλο­ντικές υποθέσεις.







e-mail Facebook Twitter