Πλατεία Κλαυθμώνος


Συγγραφέας : Συμπάρδης, Γιώργος
Εκδότης : Μεταίχμιο
Έτος έκδοσης : 2023
ISBN : 978-618-03-3752-5
Σελίδες : 264
Κατηγορίες : Νεοελληνική πεζογραφία - Μυθιστόρημα

15.50 € 13.95 €




Ο πρώτος χρόνος της δικτατορίας των Συνταγματαρχών μέσα από τα μάτια ενός δεκαεννιάχρονου φοιτητή της Νομικής. Η σύλληψή του στο κηπάριο της πλατείας Κλαυθμώνος και η περιπλάνησή του στον κόσμο των ομοφυλοφίλων της εποχής.
Η αναδρομή στο παρελθόν της ενηλικίωσης του νεαρού αφηγητή και ταυτόχρονα μία κατάδυση στον θολό βυθό του οικογενειακού του περιβάλλοντος: Η μητέρα, ο πατέρας και ο τρίτος άνθρωπος που μπαινόβγαινε παλιά στο σπίτι.

Ούτως ή άλλως μοιάζω στον πατέρα μου. Κανείς άλλος δεν το πιστεύει, ούτε και η Αλίκη, το λέω και το πιστεύω εγώ και κάνει το ίδιο. Στις φωτογραφίες των νεανικών του χρόνων αναγνωρίζω τον εαυτό μου σήμερα, στις κινήσεις των χεριών μου τις κινήσεις του. Η πιο περίεργη ομοιότητα, τίποτα το σπουδαίο, παράπλευρη ομοιότητα πες, ο γραφικός μας χαρακτήρας, που ανακάλυψα ότι είναι ολόιδιος όταν βρήκα κάτι γράμματά του σταλμένα στη μάνα μου, όσο εγώ ήμουνα μικρός και ενόσω εκείνος ταξίδευε με τα φορτηγά και τα γκαζάδικα.


Ο Γιώργος Συμπάρδης γεννήθηκε στην Ελευσίνα το 1945. Σπούδασε νομικά και σκηνοθεσία κινηματογράφου. Το 1987 δημοσίευσε τη νουβέλα "Μέντιουμ", το 1998 το μυθιστόρημα "Ο άχρηστος Δημήτρης" και το 2011 το μυθιστόρημα "Υπόσχεση γάμου". (φωτογραφία: Γιώργος Μωσαΐδης)






e-mail Facebook Twitter