Ποιος φοβάται τον κυρ Μένιο


Συγγραφέας : Άννα Γ. Νικολάου
Εκδότης : Εκδόσεις Πηγή
Έτος έκδοσης : 2023
ISBN : 978-960-626-656-0
Σελίδες : 70
Κατηγορίες : Παιδική και εφηβική λογοτεχνία, Ελληνική

9.50 € 8.55 €




Έχετε αναρωτηθεί πόσο κοντά είμαστε στην ολοκληρωτική καταστροφή του κόσμου μας; Κι αν ναι, ποιος θα αναλάβει το έργο της σωτηρίας του, το αντάξιο Γιγάντων; Τα πράγματα, όμως, δεν είναι πάντα όπως φαίνονται και ίσως οι ίδιοι οι Γίγαντες να είναι οι εχθροί του. Και τότε τη λύση δίνουν αυτοί που δεν υπολογίζουμε, πλάσματα μικρά και αδύναμα, όπως τα αγαθά γαϊδουράκια με αρχηγό τους τον κυρ Μένιο. Αυτός μας οδηγεί σε μια περιπέτεια καταστροφής, αλλά και ελπίδας.
Μια ιστορία για την αγωνιώδη κραυγή -ίσως επιβίωσης, ίσως επιθανάτια- που εκπέμπει ο πλανήτης μας, εμπνευσμένη από τη δύναμη της αρχαιοελληνικής λογοτεχνίας, που μέσα από τις σελίδες της έχει ζωντανέψει απειράριθμες κρίσιμες στιγμές με μυθολογικό ένδυμα μεν, όμοιες με την τωρινή, δε. Τα διδάγματά της πολύτιμα και η λύση μία και μοναδική. Για να σωθεί ο πλανήτης πρέπει να εξοπλιστούμε με το όπλο της γνώσης και να συμπράξουμε όλοι, μικροί και μεγάλοι, θνητοί και αθάνατοι, γιατί εκεί, στα βάθη της γης, πάντα θα παραμονεύουν τέρατα, περιμένοντας να τα ξυπνήσουν οι υπερφίαλοι θνητοί!!!
Ένα βιβλίο που ανοίγει τον δρόμο για πολλές πνευματικές περιπέτειες αλλά επισημαίνει και την σημασία της ανάληψης δράσης. Για ένα καλύτερο παρόν κι ένα υγιές μέλλον.







e-mail Facebook Twitter