Πολιτική ψυχολογία


Συγγραφέας : Συλλογικό έργο
Εκδότης : Πεδίο
Έτος έκδοσης : 2023
ISBN : 978-960-635-697-1
Σελίδες : 480

29.90 € 26.91 €




ΕΝΑΣ ΟΔΗΓΟΣ ΠΛΟΗΓΗΣΗΣ ΣΤΟ ΠΟΙΚΙΛΟΜΟΡΦΟ ΠΕΔΙΟ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ ΜΕ ΠΛΗΘΩΡΑ ΚΡΙΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΩΝ ΒΑΣΙΣΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ

Η Πολιτική Ψυχολογία είναι ένας συλλογικός τόμος θεμελιωμένος σε εμπειρικές έρευνες και κριτικά επιχειρήματα. Αναδεικνύει εναλλακτικές προσεγγίσεις στην ψυχολογική έρευνα που αμφισβητούν τις παραδοσιακές παραδοχές μας για τον κόσμο. Με τη συμμετοχή μιας διεθνούς ομάδας ειδικών, στα κεφάλαια του βιβλίου αναπτύσσεται μια ουσιαστική ανταλλαγή ιδεών που αντλούν επιχειρήματα και ιδέες από τους κλάδους της κοινωνικής ψυχολογίας, της κοινωνιολογίας, της ιστορίας, των μέσων ενημέρωσης και της φιλοσοφίας. Διαμορφώνεται έτσι ένα σημαντικό κείμενο, το οποίο οδηγεί στην ευρύτερη κατανόηση των διαφορετικών διανοητικών θέσεων που μπορούν να υιοθετήσουν οι ακαδημαϊκοί απέναντι στην πολιτική ψυχολογία.
Καλύπτοντας ένα μεγάλο εύρος πεδίων, η Πολιτική Ψυχολογία θέτει ένα ιστορικό πλαίσιο στο αντικείμενο της μελέτης της και αναπτύσσει μια κριτική ιστορία των κοινών μεθόδων έρευνας. Οι συγγραφείς σκιαγραφούν μια εμπεριστατωμένη εικόνα της πολιτικής σκέψης στην ψυχολογία, των πολιτικών της ψυχολογικής γλώσσας, της αφήγησης ως πολιτικής δράσης, της λήψης πολιτικών αποφάσεων και πολλών άλλων θεμάτων.
Ειδικότερα το βιβλίο:
• Συγκεντρώνει τις συνεισφορές μιας διεθνούς ομάδας ειδικών που ασχολούνται με το θέμα.
• Πραγματοποιεί μια επισκόπηση ορισμένων πολιτικών ιδεών συνδεδεμένων με το έργο των Karl Marx, Erich Fromm, R.D. Laing, Michel Foucault και άλλων στοχαστών.
• Εξετάζει τις προκαταλήψεις, τα στερεότυπα και τις διακρίσεις στο πλαίσιο της μαζικής μετανάστευσης.
• Συζητά ένα ευρύ φάσμα συναφών θεματικών, όπως η ταυτότητα, ο κοινωνικός αποκλεισμός, η εξωτερική πολιτική κ.ά.
• Περιλαμβάνει ερωτήσεις για ομαδική συζήτηση και σχολιασμό στο τέλος κάθε κεφαλαίου.
Ένα ολοκληρωμένο βοήθημα για ακαδημαϊκούς, ερευνητές, φοιτητές, αλλά και όσους ασχολούνται με την πολιτική ψυχολογία και τους συναφείς με αυτήν κλάδους.

Επιμέλεια ελληνικής έκδοσης: ΜΠΟΖΑΤΖΗΣ Ν, ΙΑΤΡΙΔΗΣ Τ., ΠΕΤΚΑΝΟΠΟΥΛΟΥ Κ., ΣΑΠΟΥΝΤΖΗΣ Α., ΦΙΓΓΟΥ Λ., ΧΡΥΣΟΧΟΟΥ ΞΕΝΙΑ







e-mail Facebook Twitter