Πολιτιστική πολιτική, χορηγία και εταιρική κοινωνική ευθύνη


Συγγραφέας : Γκάντζιας, Γιώργος
Εκδότης : Παπασωτηρίου
Έτος έκδοσης : 2010
ISBN : 978-960-7182-13-5
Σελίδες : 224
Κατηγορίες : Πολιτιστική πολιτική

18.17 € 14.54 €




Το βιβλίο αυτό, εξετάζει τις διεπιστημονικές έννοιες "Πολιτισμός", "Πολιτισμικό", "Πολιτιστικό", "Πολιτισμική Πολιτική", "Πολιτιστική Πολιτική", "Πολιτισμική Διαχείριση", "Πολιτιστική Διαχείριση", "Πολιτισμική Διοίκηση", "Πολιτιστική Διοίκηση", "Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη", "Γενικό (δημόσιο) συμφέρον", "Κοινωνία των Πληροφοριών και της Γνώσης", και "Ψηφιο-επικοινωνιακή Παγκοσμιοποίηση" κ.ά. Αναλύει και εξετάζει διεξοδικά τη: - Χορηγία ως "Αμφίδρομη Πολιτιστική Ανταλλαγή"- Χορηγία ως "Εναλλακτική Επένδυση"- Χορηγία ως "Πρακτική της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης"- Χορηγία ως "Εναλλακτική Επένδυση"- Χορηγία ως "Πρακτική της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης"- Χορηγία ως "Επικοινωνιακή Απήχηση"

Το βιβλίο, βασιζόμενο στην επιστημονική έρευνα "Πολιτισμός της Χορηγίας", παρέχει τα απαραίτητα επιστημονικά "εργαλεία" διαχείρισης, αξιοποίησης και αξιολόγησης των χορηγιών. Εισάγει τις έννοιες του "Συστήματος Δυναμικού Πολιτισμού", "Πολιτισμού της Χορηγίας" και τα καινοτόμα μοντέλα διαχείρισης, αξιοποίησης και αξιολόγησης χορηγιών. Προτείνει την ίδρυση του Ινστιτούτου Αξιοποίησης Χορηγιών και απευθύνει ανοικτή πρόσκληση για την έναρξη του διαλόγου με θέμα: "Η Χορηγία δεν είναι μόνο Πολιτιστική!" στην ιστοσελίδα www.xorigies.com.

Παρέχει τα απαραίτητα επιστημονικά «εργαλεία» διαχείρισης, αξιοποίησης και αξιολόγησης των χορηγιών και πολιτιστικών αγαθών σε ερευνητές, φοιτητές, επαγγελματίες και στελέχη ιδρυμάτων, οργανισμών, φορέων, συλλόγων και πολιτισμικών μονάδων που ενδιαφέρονται για τον πολιτισμό, τις χορηγίες, την εταιρική κοινωνική ευθύνη την πολιτιστική πολιτική, την πολιτιστική διαχείριση, διοίκηση και τεχνολογία. Ιδιαίτερα απευθύνεται στους χορηγούς και στους αποδέκτες χορηγιών από τον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, επισημαίνοντας ότι η χορηγία δεν είναι μόνο πολιτιστική, αλλά και αθλητική, οικολογική, εκπαιδευτική, κοινωνική, περιβαλλοντική, κ.α.







e-mail Facebook Twitter