ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ


Συγγραφέας : Κοσμίδης, Τιμολέων Θ.
Εκδότης : Νομική Βιβλιοθήκη
Έτος έκδοσης : 2023
ISBN : 978-618-08-0098-2
Σελίδες : 408
Σχήμα : 17x24
Κατηγορίες : Κώδικες

60.00 € 54.00 €




H πώληση (προμήθεια) φυσικού αερίου, παρά την ανάπτυξη των ΑΠΕ, αποτελεί και θα συνεχίσει να αποτελεί για τις επόμενες δεκαετίες μία από τις σημαντικότερες συμβάσεις από οικονομική και συναλλακτική άποψη στην Ελλάδα και διεθνώς.

Παράλληλα παρουσιάζει αξιοσημείωτο ενδιαφέρον σε νομικό επίπεδο. Αυτό οφείλεται αφενός μεν στον ιδιότυπο και πολυσχιδή της χαρακτήρα, όπως αυτός έχει γονιμοποιηθεί και αναδειχθεί στο πλαίσιο της μακρόχρονης και πυκνής διεθνούς συναλλακτικής πρακτικής του οικείου τομέα, αφετέρου δε στο εκτενές και πολυεπίπεδο ρυθμιστικό πλαίσιο που τη διέπει.

Το παρόν βιβλίο μελετά τη σύμβαση αυτή, στηριζόμενο σε 3 πυλώνες:

  • τον Αστικό Κώδικα, που αποτελεί τη γενική ρύθμιση,
  • τον Ν 4001/2011 και τον Κώδικα Προμήθειας Φυσικού Αερίου, που συνιστούν ειδικό δίκαιο, καθώς και
  • τη διεθνή συναλλακτική πρακτική.

Τίθεται, έτσι, για πρώτη φορά στα χέρια της επιστήμης και της πράξης ένα έργο που μελετά την εν λόγω σύμβαση σε όλο της το εύρος και βάθος, ως ένα ενιαίο συστηματικό σύνολο.

Δεδομένων των ομοιοτήτων του φυσικού αερίου με το υδρογόνο, ένα εναλλακτικό καύσιμο το οποίο αναμένεται να αναπτυχθεί τις επόμενες δεκαετίες λόγω ιδίως της φιλικότητάς του προς το περιβάλλον, το βιβλίο αυτό μπορεί να αποτελέσει σημείο αναφοράς και για την προμήθεια υδρογόνου.







e-mail Facebook Twitter