Πώς να αποφύγουμε μια κλιματική καταστροφή

Οι λύσεις που έχουμε και οι καινοτομίες που χρειαζόμαστε
Συγγραφέας : Bill Gates
Εκδότης : Εκδόσεις Πατάκη
Έτος έκδοσης : 2021
ISBN : 978-960-16-9267-8
Σελίδες : 416
Κατηγορίες : Περιβάλλον - Προστασία

18.80 € 14.10 €




Για να μπορέσουμε να σταματήσουμε την υπερθέρμανση του πλανήτη και να αποφύγουμε τις χειρότερες συνέπειες της κλιματικής αλλαγής, πρέπει να πάψουμε να προσθέτουμε αέρια του θερμοκηπίου στην ατμόσφαιρα.
Αυτό ακούγεται δύσκολο, επειδή είναι δύσκολο. Η ανθρωπότητα δεν έχει επιχειρήσει ποτέ άλλοτε κάτι τόσο μεγάλο. Όλες οι χώρες θα χρειαστεί να αλλάξουν συνήθειες. Κυριολεκτικά όλες οι δραστηριότητες της σύγχρονης ζωής –οι καλλιέργειες, η παραγωγή των πραγμάτων, οι μετακινήσεις– οδηγούν στην έκλυση αερίων του θερμοκηπίου. Αν δεν αλλάξει κάτι, η ανθρωπότητα θα συνεχίσει να παράγει αέρια του θερμοκηπίου, η κλιματική αλλαγή θα συνεχίσει να εντείνεται και ο αντίκτυπος στους ανθρώπους θα είναι κατά πάσα πιθανότητα καταστροφικός.
Όμως, τα πράγματα μπορούν να αλλάξουν. Ήδη διαθέτουμε ορισμένα από τα εργαλεία που χρειαζόμαστε, ενώ, αναφορικά με εκείνα που ακόμη μας λείπουν, όλα όσα έχω μάθει τα τελευταία χρόνια για το κλίμα και την τεχνολογία με κάνουν να αισιοδοξώ ότι μπορούμε να τα εφεύρουμε, να τα αξιοποιήσουμε και, αν ενεργήσουμε γρήγορα, να αποφύγουμε μια κλιματική καταστροφή. Το βιβλίο αυτό μιλάει για το τι πρέπει να κάνουμε και για το γιατί πιστεύω πως μπορούμε να το κάνουμε.

 







e-mail Facebook Twitter