Ρόμπερτ Φλόυντ

Ερμητικός φιλόσοφος και χωρομέτρης δύο κόσμων
Συγγραφέας : Γκοντγουίν, Τζόσελιν
Μεταφραστής : Τσάκαλης, Αντρέας
Εκδότης : Πύρινος Κόσμος
Έτος έκδοσης : 1982
ISBN : 141449
Σελίδες : 100
Σχήμα : 28x21
Κατηγορίες : Φιλοσοφικά συστήματα και διδασκαλίες Φιλόσοφοι

19.00 € 14.25 €




Ο Ρόμπερτ Φλουντ ήταν ένας από τους τελευταίους αληθινούς αναγεννησιακούς που προσπάθησαν να αγκαλιάσουν το σύνολο της ανθρώπινης γνώσης. Γεννημένος στην Αγγλία, ταξίδεψε στην Ευρώπη και ακολούθησε τη σταδιοδρομία του γιατρού, επηρεασμένος από τις ιδέες του Παράκελσου. Το ογκώδες έργο του είναι αφιερωμένο στην προάσπιση της φιλοσοφίας των Αλχημιστών και των Ροδόσταυρων, εφαρμόζοντας τις δοξασίες τους στον άνθρωπο και στο σύμπαν.
Εκθέτοντας τις ιδέες της κοσμικής αρμονίας, τα πολλαπλά επίπεδα ύπαρξης και τις αμοιβαίες αντιστοιχίες τους, ο Φλουντ συνοψίζει τις εσωτερικές διδασκαλίες όλων των εποχών. Πολύ μπροστά από την εποχή του, αναγνώρισε την καθολικότητα της Αλήθειας, και την αποδεχόταν αδιάφορο αν προερχόταν από Καθολικές ή Προτεσταντικές πηγές, από την Εβραϊκή Βίβλο, από τον Πυθαγόρα, τον Πλάτωνα ή τον Ερμή τον Τρισμέγιστο.
Ο Φλουντ είχε την ικανότητα να εκφράζει τη φιλοσοφία του και την κοσμολογία του με σχηματική μορφή και έτσι τα έργα του διανθίζονταν με γκραβούρες των πιο διάσημων χαρακτών της εποχής του. Σ' αυτό εδώ το βιβλίο είναι για πρώτη φορά συγκεντρωμένοι όλοι οι πίνακες του Φλουντ με σχόλια και εξηγήσεις καθώς και με μια εισαγωγή για τη ζωή και το έργο του Φλουντ.







e-mail Facebook Twitter