Σκοτεινοί δρόμοι του Καΐρου


Συγγραφέας : Parker Bilal
Εκδότης : Μπίμπης Στερέωμα
Έτος έκδοσης : 2021
ISBN : 978-960-8061-93-4
Σελίδες : 456
Κατηγορίες : Νεοελληνική πεζογραφία - Μυθιστόρημα Αστυνομική λογοτεχνία

19.80 € 13.86 €




Η σειρά Σκοτεινό Στερέωμα παρουσιάζει στον Έλληνα αναγνώστη την πρώτη υπόθεση με ήρωα τον ιδιωτικό ντετέκτιβ Μακάνα. Ο Αγγλο-Σουδανός συγγραφέας Parker Bilal, πολυγραφότατος και πολυμεταφρασμένος, έχει γράψει μεταξύ άλλων έξι αστυνομικά μυθιστορήματα με ήρωα τον Μακάνα που διαδραματίζονται στη δεκαετία που οδήγησε στην Αραβική Άνοιξη το 2011.

Ο πρώην αστυνομικός επιθεωρητής Μακάνα, εξόριστος από την πατρίδα του το Σουδάν, ζει σε μια ξεχαρβαλωμένη φελούκα του Νείλου, στο Κάιρο, βγάζοντας με κόπο τα προς το ζην σαν ιδιωτικός ερευνητής. Όταν τον προσλαμβάνει ο διαβόητος και πανίσχυρος Σάαντ Χάναφι, βρίσκεται απότομα σ’ έναν επικίνδυνο και αστραφτερό κόσμο. Ο Χάναφι είναι ιδιοκτήτης μιας ποδοσφαιρικής ομάδας με πολλά διάσημα ονόματα, της οποίας όμως ο πιο πολύτιμος παίκτης έχει εξαφανιστεί. Η εξαφάνισή του απειλεί να καταστρέψει όχι μόνο την προσωπική αυτοκρατορία του επιχειρηματία αλλά και ολόκληρη τη χώρα.

Ο Μακάνα αντιμετωπίζει μουσουλμάνους εξτρεμιστές, Ρώσους κακοποιούς και μια απελπισμένη μητέρα που αναζητάει τη χαμένη κόρη της, καθώς η έρευνά του ανακινεί οδυνηρές αναμνήσεις, επαναφέροντάς τον στο στόχαστρο ενός παλιού κι επικίνδυνου εχθρού…

 







e-mail Facebook Twitter